Som Espluga proposa instal·lar un punt de recollida de comandes per al comerç local

Una de les propostes de Som Espluga per seguir incentivant el comerç local és la idea d’instal·lar un punt de recollida de comandes (click&collect) per al comerç del municipi. Els nous models i horaris de consum requereixen de noves fórmules per seguir fomentant les compres al comerç local. Des de Som Espluga proposem projectar i instal·lar un primer punt de recollida de comandes del comerç local, és a dir, uns mòduls físics en format de caixes d’entrega i recollida, facilitant un sistema de gestió àgil per clients i empresaris. 

Aquesta és una aposta que vincula la digitalització, i l’augment d’ús d’aquests tipus de sistema “Click and Collect” per a les compres diaries o setmanals. Des de Som Espluga, volem ser-ne pioners en els municipis del món rural.

Des de Som Espluga, coneixem bé la situació del comerç local, ja que durant quatre anys hem donat suport al teixit comercial i empresarial dotant-lo d’eines, iniciatives de dinamització comercial i formació continuada, sempre en una estreta col·laboració amb la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga, l’entitat representativa del comerç local.

El programa electoral de Som Espluga també inclou altres propostes en l’àmbit de comerç, com ara l’impuls de noves edicions de cicles de formació continuada per a les iniciatives empresarials, comerç local i persones emprenedores amb l’objectiu d’incrementar la seva competitivitat. O bé la implementació d’una targeta de fidelització de compres al comerç local per oferir avantatges, incentivar el consum i impulsar la digitalització del sector comercial.

La ubicació que es proposa per a aquesta infraestructura és al carrer Sant Blai cantonada amb el carrer Lluís Carulla, on hi havien els antics contenidors soterrats. Aquest punt es creu idoni perquè es poden reservar un parell de places per a vehicles que puguin aparcar i recollir i perquè és un punt que es troba a cavall de les places de l’Església i del Casal, eix que es pretén potenciar.