TURISME

S’han d’explotar els atractius del nostre poble. El turisme és una eina clau per impulsar l’Espluga, donar a conèixer el seu patrimoni i el seu teixit cultural i productiu.

És per aquests motius que proposem:

  • Dissenyar el Pla Estratègic de Turisme a partir de l’anàlisi de la situació actual, amb participació dels agents del sector i assessorament extern professional amb l’objectiu de definir línies de treball i accions prioritàries en matèria turística.
  • Gestionar de manera professional les eines de promoció turística, amb especial èmfasi en la remodelació del web de Turisme a l’Espluga i en l’activitat a les xarxes socials per tal de reforçar la marca.
  • Potenciar l’organització d’esdeveniments relacionats amb la dinamització turística del municipi, integrant els productors i restauradors i establint estratègies compartides entre comerços, allotjaments i restauració.
  • Arranjar la zona de la llera del riu Francolí, adequant l’espai per fer-hi passejades a peu o en bicicleta i promoure aquesta zona com un espai de realització d’activitats didàctiques per descobrir la fauna i la flora.
  • Donar a conèixer obres i artistes locals com Llucià Navarro, Ramon Muntanyola, Jordi Francolí o la Forja de Cal Biel a través de la creació de propostes de divulgació per donar valor afegit a l’oferta turística de l’Espluga.
  • Potenciar les Masies posant en valor el significat històric i cultural d’aquest indret. Millorar els espais públics i de lleure d’aquest nucli de l’Espluga per tal de convertir-lo en un lloc amb més interès turístic.
  • Buscar opcions de formació en àmbits relacionats amb el turisme per tal d’oferir-los als agents locals implicats en aquesta activitat (comerços, allotjaments, activitats complementàries, restauració…) amb l’objectiu de donar una millor atenció a les persones que ens visiten.
  • Treballar per millorar i ampliar l’oferta d’activitats i visites per a grups d’adults i escolars per potenciar aquest públic majoritari en nombre anual de visitants a l’Espluga.
  • Incentivar el turisme esportiu i de natura fent ús de les noves instal·lacions esportives i per gaudir de l’excepcional entorn natural del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet.
  • Reestructurar l’espai del Parc Fluvial millorant la il·luminació, creant més zones d’ombra i instal·lant més elements informatius sobre l’Espluga i la Conca amb l’objectiu de facilitar l’estada de persones que ens visiten i utilitzen la zona d’autocaravanes i la llera del riu.