Bulletí Municipal 2020

Benvolguts espluguins i espluguines,

Ha estat un 2020 complex per tothom degut, principalment, a la pandèmia de la Covid-19 però malgrat tot segur que també en podem treure reflexions, fets i actuacions positives d’aquest any.

L’equip de Govern de l’Ajuntament de l’Espluga ha destinat molts esforços a la gestió de la pandèmia, que està sent complexa i llarga en el temps. Des d’un inici s’ha comunicat tota aquella informació d’interès i s’ha facilitat l’adaptació de tots els serveis que ofereix l’Ajuntament, així com adaptar diversos equipaments municipals i fer un esforç per organitzar actes i esdeveniments adaptats a la nova normalitat. Aprofitem per agrair la col·laboració de tota la ciutadania i demanar un últim esforç per fer front a les restriccions que encara viurem aquest 2021. Des de Som Espluga enviem l’escalf a totes les persones que han perdut als seus familiars en aquesta pandèmia i aprofitem per demanar responsabilitat a tota la ciutadania.

Des de l’equip de govern durant aquest 2020 també s’ha treballat intensament per fer front als desperfectes que va causar la riuada de l’octubre del 2019. Des de la coordinació dels treballs, la redacció dels projectes de restitució i la gestió dels ajuts.

L’equip de govern de Som Espluga ha presentat el pressupost més elevat de la història en un context de crisi i sense apujar els impostos. Aquesta és la manera de superar aquesta crisi, al contrari d’altres receptes que ja hem patit al municipi, com ara la de retallada de serveis o la de pujada d’impostos. Un pressupost pensant en el futur amb la redacció de diversos projectes executius per a les futures inversions.

No podem valorar el 2020 sense recordar al David Rovira Minguella, qui va traspassar el passat mes de maig i qui va ser alcalde de l’Espluga de Francolí durant 16 anys i a qui agraïm la seva tasca al capdavant del consistori. 

Per últim, volem tenir un record per totes aquelles persones represaliades de manera injusta, ja siguin a l’exili, a la presó o judicialitzades.  Tal com dèiem l’any passat, quan encara no imaginàvem la pandèmia, seguim amb energia per encarar totes les adversitats i fer que l’Espluga segueixi tirant endavant.

Imatge Bulletí