Arxiu de la categoria: Comunicat

Els set regidors i regidores de Som Espluga prendran possessió el proper dissabte 15 de juny en el ple de constitució de l’Ajuntament de l’Espluga.

Durant aquestes setmanes els futurs regidors/es de Som Espluga estan estructurant i treballant el pla de govern i fent el traspàs de carteres amb els regidors actuals

Després d’haver guanyat les eleccions municipals del 26 de maig amb 1.287 (62% del cens), Som Espluga ha seguit treballant per preparar el seu pla de govern que desplegarà a partir del dia 15 de juny, quan es celebra el Ple de Constitució del nou Ajuntament i on Josep Maria Vidal Minguella serà nomenat alcalde i la resta de càrrecs electes prendran possessió com a regidors/es.

Durant aquesta setmana els futurs regidors i regidores de Som Espluga estan fent el traspàs de carteres amb l’actual equip de govern. S’estan duent a terme trobades amb cada un dels actuals regidors per tal de fer un bon traspàs d’informació amb l’objectiu que el canvi d’Ajuntament sigui el més àgil i eficaç possible i hi hagi una coordinació real per tal de fer front a tots els assumptes que estan en procés de tràmit i que haurà de seguir gestionant el nou equip de govern.

Per altra banda, Som Espluga treballa en una estructura de regidories que quedaran englobades en 7 àmbits de treball diferents: Ciutadania, Patrimoni, Territori, Promoció Econòmica, Hàbits Saludables, Innovació i Comunicació i Participació. En el primer Ple Municipal del nou mandat s’aprovaran els aspectes organitzatius del nou govern municipal i l’equip de govern donarà a conèixer en els propers dies el repartiment de carteres per tal que els regidors i regidores es puguin posar a treballar des del primer dia.

SOM Espluga proposa que l’espai de la rotonda del Casal porti el nom de “plaça de l’1 d’Octubre”

Vidal, Morgades, Miró, Rosell i Ruiz de Porras a la futura plaça de l’1 d’Octubre

A més a més l’agrupació espluguina d’esquerres proposa que s’inauguri l’1 d’octubre de 2018, per commemorar el primer aniversari

Per recordar l’1 d’Octubre del 2017 com a dia del referèndum d’autodeterminació, i com a canal per denunciar com forces de seguretat de l’estat espanyol donaven cops de manera indiscriminada a dones i homes del nostre país que volien votar, Som Espluga proposa que un espai de l’Espluga de Francolí porti el nom de l’ “1 d’Octubre”. L’agrupació ho planteja com a “record al coratge i valentia de totes aquelles persones que van mantenir i portar en secret les urnes i les paperetes i també per la creació dels Comitès de Defensa del Referèndum, posteriorment convertits en Comitès de Defensa de la República.”

Des del grup municipal de SOM Espluga-AM s’ha pensat que la manera de commemorar aquell dia històric i que quedés marcat a la història de l’Espluga, seria posant el nom de l’ “1 d’Octubre” a algun espai públic del poble emblemàtic. La proposta que fa l’agrupació és la confluència entre l’avinguda de Catalunya i el carrer Lluís Carulla, espai conformat per la rotonda i la calçada i les voreres que l’envolten. Un dels motius principals és per la situació de l’espai i per la proximitat que té amb el col·legi electoral. Es proposa que el nom de l’espai sigui el de “plaça de l’1 d’Octubre”.

El text de la proposta planteja informar de la iniciativa a l’Espluga de Francolí per la Independència i al CDR de l’Espluga de Francolí i que aquestes entitats, amb l’Ajuntament, descobreixin la placa del nou nom durant un acte institucional per celebrar el primer aniversari del referèndum d’autodeterminació.

En la Junta de Portaveus celebrada aquest dimarts, s’ha acordat que la proposta que feia inicialment Som Espluga, es presenti al ple de manera conjunta amb els altres grups municipals.

La proposta, que previsiblement obtindrà un suport unànime, se sotmetrà a votació en el ple municipal corresponent al mes de maig i que se celebrarà el dijous 28 de juny a les 22.00 hores a la Sala Polivalent de l’Antic Hospital de l’Espluga de Francolí.

SOM Espluga s’ha posat a treballar en l’alternativa de govern pel 2019

L’agrupació espluguina d’esquerres prioritza el projecte, les propostes i l’equip i no els noms dels candidats de cara a les municipals del 2019.

El grup municipal de SOM Espluga va presentar, divendres passat, davant dels mitjans de comunicació el full de ruta de cara a les eleccions municipals del 2019. En la compareixença hi van intervenir els cinc regidors del grup, posteriorment van respondre a les preguntes dels periodistes assistents.

El primer a comparèixer va ser el portaveu del grup, Jordi Miró, afirmant que la suma d’esquerres es consolida. Va explicar que hi ha voluntat de continuar amb la filosofia inicial de Som Espluga, tot explorant la fórmula que més s’adapti a les noves circumstàncies. També va recordar que just el dia de la compareixença es complien tres anys de les eleccions “que SOM Espluga va guanyar amb un suport important de 867 espluguins” recalcant que no es va poder formar govern.

Josep M. Vidal, número dos del grup de Som Espluga, va remarcar que abans que els noms dels candidats hi ha el projecte i l’equip. Pel que fa a l’equip, en aquests tres anys SOM Espluga ha consolidat un grup de treball força potent i es treballa per consolidar, ampliar i complementar l’equip actual. Vidal fa afegir que, a un any vista de les eleccions, revisaran les propostes del programa electoral del 2015, analitzaran les que han portat al ple en aquesta legislatura i en plantejaran de noves de cara al 2019. El regidor de Som Espluga va remarcar que un cop es tingui el projecte definit, es decidiran quines seran les persones responsables que hauran de dur-lo a terme i quin grup de suport hi haurà.

Aida Morgades, número tres de Som Espluga, va posar èmfasi en què SOM Espluga ha fet l’oposició més activa i propositiva que ha tingut l’Ajuntament quantificant l’activitat del grup de l’oposició en gairebé 100 propostes (mocions, aportacions als pressupostos i altres propostes) i més de 380 preguntes fetes al ple durant aquests primers 3 anys de legislatura.

La regidora de Som Espluga, Laura Ruiz de Porras, va dir que la proposta del 2019 aniria més enllà d’una legislatura i les propostes es farien a dues legislatures vista, emmarcant-lo en el període 2019-2027, doncs algunes polítiques tindran un recorregut més llarg d’una legislatura. Ruiz de Porras va explicar que s’han organitzat unes trobades en les quals hi participa el grup de treball de Som Espluga i persones externes en cada àmbit per poder redactar el programa electoral i el pla de govern. Les trobades són obertes i qui s’hi vulgui sumar es pot posar en contacte amb Som Espluga  info@somespluga.cat

També va intervenir el regidor Xavier Rosell, que va enunciar alguns dels temes que es tractaran en aquestes trobades, com ara habitatge, ciutadania i desenvolupament econòmic. El regidor de Som Espluga va explicar que les trobades seran mensuals i hi participaran gent amb experiència i involucrada en cada àmbit i on es tractaran, en cada una d’elles un àmbit amb temes diferents. Rosell va dir que la primera trobada es va fer al mes d’abril i es van tractar els temes de comunicació, participació i transparència, i que la segona trobada es va efectuar diumenge 27 de maig, on es van treballar les propostes d’agricultura, medi ambient i energia verda.

La compareixença la va tancar Jordi Miró, recalcant que el projecte ha de ser assumit per les persones que formin part de la llista. Va afegir que les persones candidates encara no es decidiran, per donar prioritat a l’equip i a la proposta de govern per l’Espluga i que en el moment de designar els responsables, es farà de manera consensuada i, si calgués, es farien unes primàries per ajudar a configurar la llista.

Els regidors i regidores de Som Espluga – AM en un moment de la roda de premsa. FONT: L’Espluga FM Ràdio

SOM Espluga s’oposa a un procés opac de selecció de personal

En el Ple Municipal del 29 de setembre de 2016 de l’Ajuntament de L’Espluga de Francolí, el grup municipal de SOM-Espluga-AM va denunciar que s’hagués nomenat a dit, sense concurs públic i per màxima urgència la persona que ha de substituir les tasques d’un treballador de l’Ajuntament que s’ha jubilat.

Per cobrir aquest lloc de treball es va nomenar una persona com a funcionari interí, mitjançant un decret d’alcaldia.

El decret signat per l’alcalde, de data de 23 de setembre de 2016, deia: “El funcionari de carrera JTG en data d’avui accedeix a la situació de jubilació quedant vacant la plaça que aquest ocupava.

Atès la manca de personal per poder executar les tasques del lloc de treball que ocupava el funcionari JTG, cal pel procediment de màxima urgència cobrir interinament el lloc de la RLT amb codi 01.01.01.04.”

Crida l’atenció que el lloc de treball s’hagi de cobrir amb la “màxima urgència”, doncs que es produiria aquesta jubilació se sabia des de fa molt de temps. Com a grup municipal de SOM Espluga, en vam tenir notícia abans de les eleccions municipals, és a dir, abans del maig del 2015. Per tant la màxima urgència es produeix ara perquè no hi hagut previsió de fer-ho més aviat; la màxima urgència s’ha creat expressament per poder col·locar a qui l’alcalde vulgui?

El decret segueix: “Es creu que la persona adient per a que pugui cobrir aquest lloc de treball, és el senyor RAC, essent les seves dades personals les que consten a l’expedient.”

És una persona adient per aquest lloc de treball? No ho posem en dubte. Però potser no l’única.

Des del grup municipal de SOM Espluga qüestionem explícita i públicament el procediment que s’ha seguit per prendre aquesta decisió. Costa poder determinar si una persona és la idònia per a desenvolupar una feina si no s’ha fet servir cap més criteri que la decisió del senyor alcalde. Cap més dada, sense cap examen ni prova concreta, sense publicar la vacant enlloc i, per tant, sense donar cap oportunitat de presentar-se per cobrir la vacant a totes les persones que potser també són adients per aquesta feina. No es tracta de noms, persones i càrrecs, es tracta de ser transparents i fer les coses ben fetes.

El millor de tot, però, ve quan al Ple Municipal del passat dia 29 de setembre de 2016, els regidors de SOM Espluga van preguntar a l’alcalde quan sortiria la plaça esmentada a concurs. “Sortirà a concurs per validar-la”, va ser la resposta. Es veu que ara, com durant els foscos anys 60, els concursos-oposició serveixen per validar el que ja s’ha decidit en un despatx.

La transparència, la igualtat d’oportunitats i el lliure accés a la funció pública haurien de ser valors dels quals es fes bandera, amb fets, des de tota l’Administració, inclòs l’equip de govern de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. Però es veu que això és gairebé ciència ficció a l’Espluga; tot depèn d’estar tocat pel dit diví de l’alcalde.

SOM Espluga presentant el seu Codi Ètic que va subscriure durant la campanya electoral 2015.

SOM Espluga presentant el seu Codi Ètic que va subscriure durant la campanya electoral 2015.

Grup Municipal Som Espluga-AM

Som Espluga demana a David Rovira, per tercera vegada i per escrit, que s’adoptin mesures cautelars en relació a l’actual situació de l’Oficina de Turisme

Es demana que s’iniciï un expedient disciplinari, que s’adoptin mesures cautelars i que s’elabori el protocol d’actuació davant l’assetjament.

343eb432-6d03-4788-8cb7-876a7d41f531

En relació a la situació del treballador del Patronat Municipal de la Cova-Museu de la Font Major, que resta en llibertat amb càrrecs per presumpte delicte continuat d’agressió sexual, abusos sexuals i tracte vexatori o degradant contra un persona a les seves ordres, el Grup Municipal de Som Espluga-AM vol manifestar que els presumptes fets denunciats s’han d’esclarir dins de l’àmbit judicial, tot respectant la presumpció d’innocència. En l’àmbit administratiu i laboral, independentment de la via judicial, SOM Espluga manifesta que no es pot actuar com si no existís la denúncia, i que al tractar-se d’uns presumptes fets que podrien constituir faltes molt greus s’ha d’actuar ràpidament, adoptant mesures cautelars.

Per tot això Som Espluga ja va demanar, la mateixa setmana que es va produir la detenció del presumpte agressor, que s’estudiés la possibilitat de decretar mesures cautelars. Els regidors de Som ja van manifestar la necessitat d’actuar amb rapidesa degut a la gravetat dels fets. La petició es va fer en el marc d’una reunió convocada pels mateixos regidors de Som Espluga, davant la falta d’informació per part de l’equip de govern, tot donant un marge de set dies perquè aquests tinguessin temps d’actuar degudament.

Passades dues setmanes, observant que l’alcalde no havia actuat d’acord amb el que s’esperava, Som Espluga va demanar explicacions a David Rovira durant el Ple del passat dijous 4 d’agost. Per segona vegada es va demanar que l’alcalde, com a màxim responsable del personal de l’Ajuntament, adoptés mesures cautelars.

A dimecres 10 d’agost, veient que no tenim constància que s’hagi adoptat cap mesura cautelar, a dos quarts d’onze del matí els regidors del Grup Municipal Som han entrat a registre una petició per escrit adreçada a l’alcalde David Rovira. En aquest escrit es fonamenta jurídicament la petició esmentant els articles legals que són d’aplicació en aquest cas. També es raona que la reincorporació del treballador imputat pot generar un ambient de treball inadequat, que aquest pot influenciar en les versions dels fets de la resta de persones treballadores com a possibles testimonis i que aquest fet pot generar alarma social per part de la societat espluguina.

Amb tots aquests fonaments, els cinc regidors d’aquesta formació municipal, han demanat que s’iniciï un expedient disciplinari en el qual s’adoptin mesures cautelars (com ara que el presumpte agressor no s’incorpori a la feina fins que el tema quedi resolt), que s’elabori de manera immediata el protocol d’actuació davant l’assetjament sexual i que l’alcalde faci arribar la petició a l’instructor de l’expedient informatiu.

Grup Municipal Som Espluga-AM
info@somespluga.cat
www.somespluga.cat
Facebook.com/somespluga
Twitter @somespluga

SOM Espluga creu que no seria bo que l’Espluga FM Ràdio s’engegués sense la gent que l’ha fet funcionar els últims anys

El dimecres 27 de gener de 2016 va haver-hi la darrera trobada entre l’equip de l’Espluga FM Ràdio (EFMR) i els tres grups municipals de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. En aquella reunió, l’alcalde, en nom dels tres grups municipals, va explicar l’última proposta que havien acordat tots els grups polítics. Per tant, era una possible solució que també fem nostra des de Som Espluga. Convé recordar que sempre hi ha hagut propostes sobre la taula, tant per part dels grups polítics com per part de l’equip de l’emissora municipal.  Així doncs, no és notícia el fet que hi hagi una proposta sobre la taula. Des de Som Espluga el que no es comparteix és la manera en què es va plantejar, des de l’equip de govern, la possible solució. Al nostre entendre, en forma d’ultimàtum. Es plantejava a l’equip de l’EFMR acceptar la proposta de l’Ajuntament o, en cas que no fos així, iniciar la recerca de noves persones responsables de l’emissora des del consistori.

Els representants de Som Espluga creiem que no és bo que la ràdio s’engegui sense la gent que l’ha fet funcionar durant els últims anys. Pensem que no ajuda pressionar ni en públic ni en privat a l’equip de l’Espluga FM Ràdio, sinó que cal parlar-ne i negociar. Les presses dels darrers dies, creiem que es deuen a la promesa que va fer l’alcalde durant la Nit d’Entitats de la Fira de l’Espluga (23 de gener 2016), quan va afirmar “la setmana que ve s’arreglarà la ràdio”.

D’altra banda, des de Som Espluga lamentem que la comunicació oficial que s’ha fet en nom de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí s’hagi fet de manera unilateral, sense que se’ns hagi ni avisat, ni comunicat, ni consultat com a grup de l’oposició, i, per tant, també part del consistori. El nostre grup municipal va expressar telefònicament a l’equip de la ràdio el malestar pel comunicat que l’equip de govern havia emès en nom de tot l’Ajuntament i també ho van exposar els regidors de Som Espluga al Ple del dijous 28 de gener de 2016. Avui, després que alguns mitjans provincials també s’hagin fet ressò d’aquest procés, creiem convenient aclarir els fets i exposar el parer de SOM Espluga públicament.

Desitgem que les converses amb l’equip de l’Espluga FM Ràdio continuïn amb la participació de tots els grups municipals i la comunicació de posicionaments sobre aquest tema es faci de manera consensuada. Instem l’equip de l’Espluga FM Ràdio perquè valori més els avenços que s’han produït i no els temes pendents a resoldre. Com a representants públics hem de recordar que representem tots els ciutadans, que són els que esperen que les emissions de la ràdio espluguina es reprenguin el més aviat possible. De ben segur que entre tots ho aconseguirem.

IMG_2881

SOM Espluga proposa, entre d’altres, doblar la partida de promoció del comerç local per als pressupostos de 2016

A l’últim Ple de l’Ajuntament de l’Espluga, del mes de desembre, el grup d’esquerres denuncia la unilateralitat de les decisions de l’alcalde Rovira i la seva absència en alguns Consells d’Alcaldes.

L’últim Ple Municipal de l’any es va celebrar el passat dijous 17 de desembre de 2015 amb el següent ordre del dia:

 1. Aprovació de l’esborrany de les actes 12 i 13/2015 celebrades pel Ple municipal els dies 29 d’octubre i 23 de novembre de 2015 respectivament.
 2. Donar compte dels decrets dictats per l’Alcaldia 077 a 088 del 2015 als efectes del seu coneixement i ratificació si s’escau.
 3. Acord sobre la distribució del superàvit de la liquidació de l’exercici de 2014.
 4. Aprovació de la xifra de població a 01/01/2015.
 5. Proposta d’acord per aprovació dels models de la relació de béns patrimonials i registre d’interessos, per a la seva inclusió al portal de la transparència.
 6. Aprovació provisional del pressupost municipal de l’ajuntament del Patronat de la Cova per l’exercici de 2016, així com les Bases d’execució i la plantilla de personal.
 7. Moció que presenta el Grup Municipal de SOM Espluga-AM pel desplegament de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia
 8. Moció que presenta el Grup Municipal de SOM Espluga-AM per que l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí exerceixi la sobirania fiscal.
 9. Informes de presidència i regidories.
 10. Precs i preguntes.

ple_29/10/15

1. Aprovació de l’esborrany de les actes 12 i 13/2015 celebrades pel Ple municipal els dies 29 d’octubre i 23 de novembre de 2015 respectivament.
En el primer punt de l’ordre del dia, el regidor Josep M. Vidal (SOM Espluga) va demanar al secretari que retirés de l’acta de la sessió anterior unes paraules atribuïdes a ell que, segons va defensar el regidor, no eren certes, tot exposant quines van ser les dades que havia utilitzat Vidal. També va demanar que es retiressin de l’acta expressions que eren, a parer del SOM Espluga, interpretacions subjectives. Vidal també va demanar que a l’acta hi constés que en el ple anterior no s’havia examinat la documentació que demostrava la titularitat d’unes finques del regidor Antoni Vendrell, en el moment que es demanava que el regidor trànsfuga no participés en la votació del POUM. El secretari va exposar que no calia examinar la documentació perquè a la portada dels documents entregats ja es podia llegir la titularitat de les finques. Vidal va tornar a mostrar els documents per remarcar que això no era cert, tot demostrant que a la portada dels documents no apareixia el nom del regidor, i va recordar que un deure del secretari és examinar tota la documentació que li presentin els regidors.

2. Donar compte dels decrets dictats per l’Alcaldia 077 a 088 del 2015 als efectes del seu coneixement i ratificació si s’escau.
Pel que fa al segon punt de l’ordre del dia, els decrets d’alcaldia, Aïda Morgades (SOM Espluga) es va interessar pel funcionament del Casalet Kids. L’equip de govern va respondre que el pares i mares que formen part de Casalet Kids només dinamitzen l’espai i busquen els espectacles però no estan constituïts com una entitat. La recaptació dels espectacles serveix per pagar les factures de les companyies de teatre i espectacles infantils, que van a nom de l’Ajuntament.

Laura Ruiz de Porras (SOM Espluga) es va sorprendre per la instal·lació de noves persianes al consultori, ja que des que l’Institut Català de la Salut se’n va fer càrrec, l’Ajuntament no havia fet cap despesa en aquest edifici. És per això que la regidora de SOM Espluga es va interessar per saber si era possible que en altres ocasions, si es planteja per part de l’Ajuntament, es podrien realitzar obres de millora per tal d’aprofitar la segona planta, ara inservible. Joan Amigó (CiU) va respondre que si es considera necessari es podria sol·licitar, tot i que no creu que hi hagi necessitat de més espai.

Ruiz de Porras també es va interessar per la quota d’activitats tècnico-preventives, sobre la finalitat d’aquestes activitats i si van destinades a augmentar les mesures de seguretat en el treball de la brigada municipal, argumentant que el grup de SOM Espluga havia observat que, en ocasions, no s’adopten  les mesures preventives pertinents. El regidor Joan Amigó va contestar que sí, que estan destinades a mesures de prevenció i que vigilaran que s’adoptin les mesures adequades.

Ruiz de Porras també va preguntar pel motiu de la compra d’una bandera pel 50è aniversari del Casal i per la implementació del mòdul e-fact. Pel que fa a la bandera, l’equip de govern va respondre que és una aportació de l’Ajuntament en motiu del 50è aniversari i, pel que fa a la implementació del mòdul e-fact, expliquen que és un sistema electrònic de facturació.

El regidor Xavier Rosell (SOM Espluga) es va interessar per la factura d’uns treballs tècnics d’electricitat a les colònies de música. L’equip de govern va dir que són feines acordades amb l’Alberg Jaume I i inicialment les paga l’Ajuntament, després l’Ajuntament cobra a l’Alberg el lloguer del local (en aquest cas, el Teatre del Casal) juntament amb el cost íntegre de la factura d’electricitat.

3. Acord sobre la distribució del superàvit de la liquidació de l’exercici de 2014

4. Aprovació de la xifra de població a 01/01/2015

5.Proposta d’acord per aprovació dels models de la relació de béns patrimonials i registre d’interessos, per a la seva inclusió al portal de la transparència
Pel que fa a l’acord de distribució del superàvit de la liquidació de l’exercici de 2014, l’aprovació de la xifra de població a 01/01/2015 i la proposta d’acord per aprovació dels models de la relació de béns patrimonials i registre d’interessos, per a la seva inclusió al portal de la transparència, tots tres punts van comptar els 10 vots favorables de tots els regidors assistents, SOM Espluga – AM (5), CiU (4) i EV-CP (1).

6. Aprovació provisional del pressupost municipal de l’ajuntament del Patronat de la 
Cova per l’exercici de 2016, així com les Bases d’execució i la plantilla de personal.
El següent punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació dels pressupostos. El portaveu de SOM Espluga, Jordi Miró, va ser l’encarregat de defensar la postura del grup municipal. Miró va dir que normalment l’oposició vota en contra dels pressupostos del govern, però que el seu grup s’abstindria en la votació dels pressupostos perquè el govern municipal havia acceptat les nostres propostes sobre les inversions previstes:

– La inclusió de la partida per fer pressupostos participatius, una partida que permetrà que els espluguins es sentin mes partícips de l’acció municipal, podent triar a què es destina una part del pressupost municipal. Són 13.000 euros, 10.000 dels quals van destinats directament al projecte.

– També es va acceptar incrementar substancialment la partida destinada a la promoció comercial quasi el doble; així aquesta partida passa de 8.000 euros a 15.000 euros per tal de fer un vertader projecte de promoció comercial de l’Espluga, a través del quan el comerç espluguí pugui fer d’una vegada un pas decidit endavant.

– També es va acceptar fer una campanya potent de conscienciació de la població per a que els propietaris d’animals domèstics controlin les defecacions d’aquests a la via pública. Conscienciar-los del benefici que suposarà per tota la població el fet que els carrers de l’Espluga estiguin nets, sobretot de caques de gos. “Si sembla ser que s’ha d’apostar pel turisme, no podem destinar molts diners en la flora de les rotondes i deixar els carrers plens de defecacions” va dir Miró.

El portaveu de SOM Espluga va dir que hi havia coses positives als pressupostos. Per exemple, la possibilitat d’adquirir  Cal Cabeça a un preu molt competitiu i la previsió que per part dels tècnics municipals es faci l’adequació de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Però Miró va deixar clar que hi ha coses dels pressupostos que no acaben d’agradar a SOM Espluga:

 • Hi ha partides que ens semblen sobredimensionades, sobretot al capítol segon (Despeses corrents i Serveis).
 • Algunes partides sense destinació final prou clara (despeses de formalització de crèdit i les assistències a regidors).

Miró va remarcar que no era un pacte de pressupostos, sinó l’acceptació per part de l’equip de govern d’algunes propostes fetes per l’oposició. Per aquest motiu la posició de SOM Espluga en relació als pressupostos 2016 era l’abstenció. Els pressupostos van ser aprovats per 5 vots a favor (4 de CiU i 1 d’EV-CP) i 5 abstencions (les de SOM Espluga-AM). És la primera vegada en aquesta legislatura que el govern aprova algun punt sense majoria absoluta, degut a l’absència de l’alcalde en aquest ple.

7. Moció que presenta el Grup Municipal de SOM Espluga-AM pel desplegament de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia
En el setè punt de l’ordre del dia, Vidal defensa la moció que presenta SOM Espluga pel desplegament de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Amb aquesta votació es demana que l’Ajuntament realitzi les mesures, accions, protocols i actuacions necessaris per tal de garantir el desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia a l’Espluga de Francolí i afavorir-ne el seu compliment. Vidal va argumentar que amb aquesta votació, SOM Espluga demanava que tot l’Ajuntament es comprometi a vetllar pels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Vidal va proposar, per tal de fer visible aquest suport institucional, que tots els regidors, regidores i alcalde, pengessin la bandera de l’arc de Sant Martí el pròxim 28 de juny, per visualitzar el suport públicament i conscienciar a la ciutadania. “Sempre i quan el regidor Antoni Vendrell consideri que aquesta bandera no és inconstitucional, tal i com va dir de l’estelada no fa gaires plens”. La moció es va aprovar amb els 10 vots favorables de tots els regidors assistents, SOM Espluga – AM (5), CiU (4) i EV-CP (1)

8. Moció que presenta el Grup Municipal de SOM Espluga-AM per que l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí exerceixi la sobirania fiscal.
La següent moció que va presentar el Grup Municipal de SOM Espluga-AM demanava que l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí exerceixi la sobirania fiscal pagant els impostos a l’Agència Tributària Catalana i no a la Agencia Tributaria Espanyola. L’encarregada de defensar aquesta proposta va ser Ruiz de Porras. La va argumentar exposant que l’Agència Tributària Catalana ja havia tingut temps de constituir-se i evolucionar des de l’última vegada que es va proposar aquesta moció (21/03/13). En aquell moment es va refusar, amb la votació en contra de l’equip de govern de Convergència, exposant que era necessari que l’aprovessin tots els pobles de la comarca. La regidora va argumentar que no és la segona vegada que es presenta aquesta moció ,doncs ja va ser debatuda anteriorment, al ple del 28 de febrer de 2012 quan el grup municipal d’Espluguins Independents – Acord Municipal (EI – AM) va demanar que l’Ajuntament espluguí s’afegís al moviment “Diem prou” que promovia el pagament d’impostos a l’Agència Catalana en comptes de fer-ho a la hisenda espanyola. En aquella ocasió la moció es va aprovar per unanimitat i ara la regidora Ruiz de Porras demana ser conseqüents amb aquell acord municipal.

L’equip de govern va argumentar, de nou, que no acceptava la moció si no es presenta en un Consell d’Alcaldes  i insisteixen en que l’Agència Tributària Catalana encara no està preparada. Tenint en compte que ja és la tercera vegada que es presenta la moció sense obtenir cap resposta positiva ni acció per part de l’equip de govern, els regidors de Som Espluga proposen substituir la moció per una altra que emplaça l’alcalde de l’Espluga a presentar aquesta moció a la resta d’alcaldes de la comarca en el pròxim Consell d’Alcaldes. La moció es va aprovar amb els 10 vots favorables de tots els regidors assistents, SOM Espluga – AM (5), CiU (4) i EV-CP (1).

10. Precs i preguntes.
A l’últim punt de l’ordre del dia, precs i preguntes, Ruiz de Porras va preguntar si s’havia solucionat la manca d’aigua per ús de boca a la sala de vetlles. Amigó respon que ja han parlat amb una empresa espluguina per tal de col·locar un dispensador d’aigua.

Morgades pregunta si la Fira incorporarà algun canvi degut a la decadència progressiva que, a criteri de SOM Espluga, pateix edició rere edició. A banda de la pròpia Fira, Morgades també pregunta si la Nit d’Entitats continua amb el mateix format i s’interessa per l’estat del procés de selecció dels premiats. Jordi Torre (CiU) respon que aquest any es redistribuirà la fira de manera diferent: part de baix del C/Lluís Carulla serà la zona de productes de proximitat, a la plaça de l’Església també hi haurà un canvi de distribució i els paradistes no tindran prioritat per haver vingut altres anys. Pel que fa a la Nit d’Entitats, el regidor Torre diu que no inclourà cap canvi i que la selecció dels premiats es farà igual que en els darrers anys, és a dir, incorporant les propostes de les entitats i amb col·laboració amb la Coordinadora d’Entitats de l’Espluga de Francolí.

Rosell exposa que a la carretera de Senan, sota el pont de l’AVE, cada vegada que plou es creen esllavissades i cau tota la terra cap a la carretera. Pregunta si s’havia pensat en demanar que hi actués qui en tingui la competència. Amigó respon que les parts que actualment estan arreglades ja són després d’una situació com la recent i que tornaran a reclamar a Diputació que torni a reparar les zones que ara tornen a estar en mal estat.

Morgades s’interessa per com va anar la reunió que va haver-hi perquè els joves poguessin opinar sobre els grups de la Festa Major. Considera que va fer-se una mica tard ja que la majoria dels grups que va escollir el jovent  ja estaven llogats. Va preguntar si de cara a la Festa Major de 2017 es convocaran els joves amb més antel·lació perquè no torni a passar el mateix. Èrika Soriano, la titular de Festes, va respondre que intentarien fer la reunió el més aviat possible perquè no es repetís la situació.

Vidal va preguntar en quin estat estan els Consells de participació ciutadana, tant el general com el d’entitats. Torre li va respondre que primer es crearia el d’entitats i, posteriorment, el general. Torore va preguntar a Vidal quin regidor de SOM Espluga participaria en el grup de treball. Vidal va respondre que Xavier Rosell seria el regidor titular per SOM Espluga i Aïda Morgades la suplent.

Ruiz de Porras va comentar que les cartelleres negres que hi ha instal·lades als diferents punts del poble sempre estan plenes i no se’n fa un manteniment adequat. Va preguntar si la brigada de neteja podria encarregar-se de fer-ho. També va dir que des de SOM Espluga es pensava que en feien falta a altres llocs del poble, com per exemple el parc del Castell, al passeig Canyelles o al davant de “la Caixa” . Amigó respon que ja havien contemplat  la possibilitat de col·locar noves cartelleres pràcticament als mateixos llocs que va proposar la regidora i que vigilarien que es fes la neteja correcta.

Morgades pregunta qui viu o utilitza el pis de titularitat municipal del carrer de les Parres. La regidora M. Jesús Martín respon que ni s’utilitza ni hi viu ningú.

Vidal pregunta sobre si hi ha algun tipus de regulació sobre l’aparcament de camions en la via pública. Amigó respon que els camions poden aparcar a tots els carrers menys al centre del poble.

La regidora Ruiz de Porras comenta que aquest any novament s’ha decidit col·locar altaveus als carrer cèntrics de l’Espluga (Lluís Carulla i Carrer Torres Jordi) per Nadal, i pregunta quan està prevista l’encesa. Torre respon que encara no hi havia preparada la música per tal de ficar-ho en marxa i que seria segurament seria a partir de dilluns dia 21 de desembre.

La regidora Morgades exposa que a la vorera del carrer Lluís Carulla, a l’altura del carrer de Sant Blai, hi falten panots (rajoles de vorera) des de fa anys i va preguntar a l’equip de govern si tenien previst solucionar-ho. Amigó va dir que ho arreglarien si era pertinent.

Xavier Rosell va preguntar quina previsió de potassa hi havia per aquest hivern. Amigó va respondre que sempre n’hi ha, doncs quan s’utilitza se’n compra de nova. El regidor de SOM Espluga també comenta que en els treballs de reparació dels paviments dels carrers sempre s’utilitza una xapa metàl·lica per tapar la reparació i al cap d’uns dies es treu la xapa, sempre que s’utilitza aquest mètode hi ha un inconvenient, que és el soroll que aquest xapa provoca. Rosell pregunta si és possible que, en les reparacions on es col·loqui una d’aquestes xapes, a sota s’hi col·loqui una làmina de goma per minimitzar el soroll. En aquest cas no hi ha resposta per part de l’equip de govern però es donen per assabentats.

La regidora Laura Ruiz de Porras recorda que segons el real decret 773/1997 del 30 de maig de la seguretat i la salut en el treball diu que és obligació de l’empresa (o l’Ajuntament): “Proporcionar gratuïtament als treballadors els equips de protecció individual que hagin d’utilitzar i reposar-los quan sigui necessari, vetllar perquè la utilització dels equips de protecció individual es faci , assegurar que el manteniment, l’estat i el bon funcionament dels equips es faci i que la seguretat tan dels treballadors com de la resta a de ser una prioritat, la salut de tots és molt important”.

Xavier Rosell també pregunta quin és l’actual parc de vehicles municipal. Amigó respon que es compon per la furgoneta d’Aigües, un SEAT, dos dumpers, un vehicle escombrador, el camió de l’ADF, la pitufa i el cotxe dels vigilants municipals. També pregunta, després de la neteja de la llera del riu, quin és el manteniment que se’n farà a partir d’ara. Antoni Vendrell respon que a partir d’ara només caldrà un matí a la primavera per condicionar la gespa i dues hores d’una desbrossadora en la part del riu Milans. També informa que en aquesta zona està previst poder-hi fer activitats que seran les que mantindran l’entorn net.

Josep M. Vidal va voler posar sobre la taula l’estat de les negociacions per la recuperació de les emissions de l’Espluga FM Ràdio (EFMR). Va dir que ja duem cinc mesos i mig sense l’Espluga FM Ràdio i que quedava massa lluny el 28 de juny de 2015, quan l’equip de l’emissora municipal va decidir aturar la cobertura informativa. Recorda que en dos mesos es va acordar, entre els tres grups municipals i l’anterior equip de la ràdio, el nou model de gestió de l’Espluga FM Ràdio. Vidal va dir que semblava el més difícil, però el coll d’ampolla real ha estat cobrir la plaça de director de l’emissora. El regidor es va queixar que després de tres mesos i mig d’infinites reunions de diferents formats s’havien llimat totes les diferències tècniques, polítiques i de model de ràdio i remarca que al final la resolució del conflicte passava pel desenllaç de problemes personals, d’insatisfaccions o de malentesos. Vidal va dir que dissabte passat els regidors van rebre per correu electrònic resposta de Xavier Lozano, la persona proposada pels tres grups municipals per encapçalar la ràdio. La resposta va ser negativa. Vidal va dir que el grup de SOM Espluga va trobar que era una resposta del tot legítima i comprensiva però va matisar que el correu electrònic contenia algunes afirmacions que, a parer del Grup Municipal, posaven en dubte la correcció en les actituds dels càrrecs electes, del personal de l’Ajuntament i de l’Ajuntament com a institució. Vidal es va mostrar molest per aquestes afirmacions llençades de manera indiscriminada, tot preguntant si l’equip de govern mouria peça i quins serien els següents passos. Jordi Torre també va veure inoportunes algunes afirmacions i va dir que ara esperarien a veure què es proposaria des de l’equip de l’EFMR.

Finalment, Miró va felicitar als regidors i assistents per les festes nadalenques. També va dir que li sabia greu que l’alcalde no fos al Ple: “Em sap greu per dos motius. Primer, em sap greu que no hi sigui per motius de salut, però també perquè el que vaig a dir m’agradaria poder dir-li a ell directament.” Miró va dir que des de l’últim ple ordinari, el 29 d’octubre, havien passat diverses coses que no es poden deixar passar. Primerament, la no convocatòria del ple ordinari del mes de novembre, decisió presa per l’alcalde de forma unilateral, i contravenint l’acord del ple d’organització en aquest aspecte. Miró va llegir el que es va acordar: “Atès que estant ja disposat per l’article 8.1 del Reglament Orgànic Municipal que el Ple serà amb periodicitat mensual sols queda establir, com també diu el mateix article, el dia i hora en que aquest tindrà lloc, es proposa per part de l’alcaldia, que es continuï com fins ara celebrant el Ple l’últim dijous de mes, a les deu del vespre”.

Miró va dir que era cert que va haver-hi una trucada per comunicar-li la decisió, però la raó donada (el fet que no hi havia assumptes per tractar tot i estar encara en el termini legal per presentar propostes) va semblar una excusa.

Miró també va recriminar la no inclusió a l’ordre del dia, decisió presa també de forma unilateral per l’alcalde, de la MOCIÓ DE SUPORT A LA RESOLUCIÓ 1/XI DEL PARLAMENT DE CATALUNYA, que el nostre grup havia presentat el dijous anterior al ple per a ser inclosa a aquesta reunió municipal de desembre. Miró va lamentar que no s’hagués comunicat prèviament aquesta decisió, amb una simple trucada. Segons el grup de SOM Espluga, és un altre incompliment del ROM en el seu article 10.1 1,: “El Ple es reuneix a convocatòria de l’Alcalde. Amb la convocatòria, es trametrà a tots els Regidors l’Ordre del Dia elaborat per l’Alcalde i es tindran en compte tant les propostes dels diferents òrgans de l’Ajuntament, com les dels Regidors, de les Entitats o dels ciutadans en els termes que es diran més endavant.” Miró va dir, textualment “Entre aquest fet i la posició que han pres en la moció de la sobirania fiscal i en altres assumptes que hem anat tractant ja en aquesta legislatura, sembla que la Independència només els interessi en campanya electoral.”

Miró exposava un tercer fet, produït el anterior al ple, 14 de desembre. Hi va haver un Consell d’Alcaldes a la seu del Consell Comarcal, en motiu de la visita a la comarca de la Consellera de Governació. En aquest Consell d’Alcaldes, a més de la presentació de la llei de transparència, es van tractar diversos temes però hi havia una cadira buida: la del representant de l’Espluga. Miró va lamentar que ni l’alcalde ni la primera tinent d’alcalde ni el segon tinent d’alcalde hi assistissin. L’alcaldessa accidental va respondre que no en tenia constància i que no sabia si al Consell d’Alcaldes podia anar-hi una persona que no fos l’alcalde. També va deixar clar que aquestes coses s’havien de comunicar a l’alcalde. Miró li replica que altres pobles envien un altre representant al Consell d’Alcaldes; per tant, l’Espluga també ho podria fer. Quant a dir-li al David Rovira les altres coses directament, el regidor de SOM va manifestar que ja en tenia intenció, però que no hi era.

Just abans de donar pas al torn de preguntes del públic, l’Antoni Vendrell va agrair la feina feta per part de Associació de Defensa Forestal (ADF) en la intervenció en el foc de la casa en la carretera de les Masies. Xavier Rosell va aprofitar l’avinentesa per recordar a l’equip de govern que cal donar suport amb tot el que sigui possible a aquesta entitat, ja que és necessària per al municipi. Va proposar que l’equip de govern agraeixi a aquesta entitat la seva tasca amb una dotació major al pressupost, tal i com aquesta entitat havia reclamat. Rosell va recordar que l’equip de govern no havia acceptat cap partida per vestits i un cotxe nou per a l’ADF. L’equip de govern informa que no té constància d’aquesta demanda i que les subvencions per aquesta entitat vénen determinades pel número de personal que té inscrit. Consultades les bases, la concessió de subvencions va relacionada amb la quantitat de punts que té cada ADF.

El comentari per part de Sr. Vendrell és que es va mantenir una reunió amb l’ADF, però que no els ha presentat cap petició per afegir als pressupostos. Per part de Jordi Torre comenta que sí que és cert que es va tractar el punt dels pressupostos en aquesta reunió amb l’entitat i afegeix que l’ADF sap que les reparacions de la maquinària que utilitzen van a càrrec de l’Ajuntament. El regidor de Medi Ambient reconeix que sí que se’n va parlar.

Grup Municipal SOM Espluga – Acord Municipal
L’Espluga de Francolí, 23 de desembre de 2015.

Comissió de comunicació – Som Espluga
Correu: info@somespluga.cat
Facebook.com/somespluga
Twitter @somespluga

SOM Espluga lamenta que s’hagi aprovat el POUM amb canvis que no s’han donat a conèixer públicament

SOM Espluga va demanar que no es votessin al Ple els canvis introduïts al POUM fins que no s’informés degudament a la població

Ahir, dijous 29 d’octubre, es va celebrar el Ple Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí del mes d’octubre, en el qual es va aprovar, entre altres assumptes, el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). SOM Espluga vol manifestar que:

1.- SOM Espluga ha fet els càlculs i les anàlisis pertinents per determinar la magnitud dels canvis que comporta aquest POUM. Els canvis aprovats ahir al POUM afecten a més de 80 hectàrees que canvien de qualificació urbanística respecte la proposta anterior de POUM; uns canvis que no han estat comunicats ni a la població en general ni als propietaris afectats.

2.- SOM Espluga va demanar que no es votessin al Ple els canvis introduïts al POUM fins que no s’hagués informat degudament a la població, per garantir el dret a la informació. Considerem que aquest punt s’agreuja tenint en compte que l’Espluga FM Ràdio, mitjà essencial per a que la població estigui informada de la vida social del poble, no està en actiu.

3.- El POUM es va aprovar amb 6 vots a favor (David Rovira, M. Jesús Martín, Jordi Torre, Erika Soriano, Joan Amigó i Antoni Vendrell) i cinc vots en contra (Jordi Miró, Josep M. Vidal, Aïda Morgades, Xavier Rosell i Laura Ruiz de Porras).

4.- SOM Espluga lamenta que s’hagi aprovat amb tanta pressa el POUM quan l’equip de govern ha manifestat una vegada i una altra que no hi ha pressa en aprovar-ho.

5.- SOM Espluga va preguntar al Ple si el regidor d’Espluga Viva – Candidatura de Progrés, Antoni Vendrell, havia introduït algun canvi en la redacció del POUM. La resposta va ser que no.

Tot seguit, SOM Espluga va denunciar que el senyor Vendrell no respectés el programa electoral amb el qual va aconseguir ser regidor, on hi deia que es farien les modificacions necessàries per donar facilitats a la construcció amb especial atenció als edificis existents, la recuperació de magatzems i construccions agrícoles, la rehabilitació de naus, locals i habitatges de la Vila, les construccions destinades a nous establiments, la reordenació dels aparcaments i la creació d’un aparcament amb serveis per autocaravanes.

6.- SOM Espluga va demanar al secretari que el regidor Antoni Vendrell s’abstingués d’emetre vot en la votació del POUM al·legant que és propietari d’una de les finques afectades. L’agrupació d’esquerres va entregar els certificats del registre de la propietat per corroborar-ho. Dita finca, amb la votació d’aquest dijous, passarà de rústica a industrial.

La petició de SOM Espluga es basava en l’article 76 de la llei 7/85 i l’article 15 del Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Espluga de Francolí que diu: “15.1. Els regidors hauran d’abstenir-se de debatre i de votar els assumptes en els quals tinguin un interès directe i personal, o quan es donin altres circumstàncies que s’esmenten a la legislació administrativa general”. La petició va ser desestimada pel secretari.

7.- SOM Espluga lamenta que el govern hagi de comptar amb el vot d’un regidor trànsfuga per poder aprovar el POUM, un dels temes més importants a nivell municipal, i no hagi pogut evitar la votació en contra del grup que va guanyar les eleccions si hagués acceptat aplaçar l’aprovació fins a informar a la població dels canvis introduïts.

8.- SOM Espluga convida tots els veïns i veïnes que tinguin alguna finca en propietat que s’apropin a l’Ajuntament i demanin informació sobre els possibles canvis urbanístics que hi ha hagut entre l’anterior proposta de POUM i la que es va aprovar ahir.

9.- SOM Espluga recorda que continuarà fiscalitzant detalladament l’acció de govern i la tasca dels regidors que el composen.

10.- SOM Espluga convida els regidors de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí que ahir van votar a favor de l’aprovació del POUM a reconsiderar el seu vot i a treballar per comunicar tots els canvis introduïts al POUM a totes les veïnes i veïns del poble. I, després, tornar a sotmetre a votació el projecte al Ple Municipal tot prescindint dels vots dels regidors que estan afectats pels canvis que comporta el POUM.

Grup Municipal SOM Espluga – AM

IMG_4969

 

SOM Espluga proposa al govern municipal declarar l’Espluga de Francolí poble d’acollida dels refugiats amb un seguit de propostes

Proposta del Grup Municipal  SOM Espluga-AM per l’organització de l’acollida de refugiats a l’Espluga de Francolí:

Aquest any 2015 més de 350.000 persones refugiades han fugit de la pobresa i la guerra en els seus països d’origen i han creuat el Mediterrani per arribar a Europa. Durant aquesta travessia més de 2.500 persones han mort d’acord les dades oficials publicades per l’Agència de l’ONU per als refugiats.

Aquest estiu ha estat un dels més terribles i deshumanitzats que recordem. Molts han estat els motius per aquest qualificatiu, però sense dubte les imatges i les notícies amb què estem convivint i convertint en quotidià, són les més vergonyoses amb les que les anomenades democràcies occidentals, ens vam quedar en mers miratges.

La cruel realitat és que estem davant la més gran crisi humanitària dels últims 50 anys a Europa. La situació és d’autèntica emergència i la Unió Europea no pot mirar cap a un altre costat davant les persones que fugen de guerres provocades o encoratjades per la mateixa Unió i per la seva branca militar, l’OTAN, a l’Iraq, Síria o Líbia.

Tenim el deure de treballar també en l’àmbit local per donar solucions a aquest problema, com han fet altres ajuntaments aportant el nostre gra d’arena.

Davant aquesta situació de crisi humanitària i per evitar que el paper del nostre país quedi relegat a ser un dels participants en aquest disbarat humanitari en què s’estan regatejant xifres de persones amb el discurs de “efecte crida”, quan en realitat és un efecte sortida. Per tot això, el Grup Municipal de SOM Espluga – Acord Municipal, insta a l’equip de govern a:

1.- Consensuar entre els tres grups municipals una moció per tal de declarar l’Espluga de Francolí poble d’acollida i aprovar-la al proper ple.

2.- Crear un gabinet de seguiment per tal de coordinar i supervisar amb altres entitats, associacions i organismes públics que poden aportar ajut humanitari tant a la població refugiada com a tothom que vulgui acollir, amb la participació dels representants d’aquestes entitats, un regidor de cada grup municipal i la regidora de serveis socials.

3.- Donar informació al poble de l’Espluga de Francolí perquè tot aquell que vulgui acollir a algú disposi de la informació i facilitats necessàries, ja sigui amb tríptics, pregons, tots els canals de comunicació de l’Ajuntament i notes informatives a l’EFMR.

4.- Organitzar una xerrada informativa oberta a tothom perquè la població es pugui informar.

5.- Pensar si cal reactivar la xarxa de voluntariat municipal que el grup de CiU ja va intentar posar en marxa durant la passada legislatura.

6.- Interessar-se en què l’Alberg Jaume I pugui ser un alberg d’acollida tal com es va fer amb els refugiats bosnians al desembre del 1992 i conèixer quina serà la funció de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) en relació a l’acollida dels refugiats.

7.- Crear una partida pressupostària extraordinària per a cobrir totes aquestes accions i demanar, posteriorment, ajuts o subvencions als organismes competents.

Grup Municipal SOM Espluga – Acord Municipal
L’Espluga de Francolí, 7 de setembre de 2015.

W_Refuges

Som Espluga presenta tres mocions per debatre al proper ple municipal

L’agrupació Som Espluga ha presentat tres mocions per al proper ple municipal que tindrà lloc el dimecres dia 29 de juliol a les deu del vespre a la Sala Polivalent de l’Antic Hospital. Som Espluga proposa que l’Ajuntament de l’Espluga segueixi formant part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), assistint a les reunions d’aquesta organització i fent arribar tota la informació se’n en derivi a la resta de membres del consistori. En el mateix text també es proposa posar rètols a les entrades de la població amb el missatge: “Municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència”.  Som Espluga ha avançat aquesta moció a la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana i ha convidat els seus membres a assistir al ple.

Som Espluga també ha presentat una moció relacionada amb les eleccions del proper 27 de setembre on es proposa que el Ple de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí doni suport a totes aquelles candidatures electorals que concorrin a les eleccions del 27 de setembre, que defensin el caràcter plebiscitari d’aquesta cita electoral i que apostin clarament per la Independència de Catalunya. També es proposa penjar l’estelada a la façana de l’Ajuntament fins a assolir la Independència.

La tercera moció que ha presentat Som Espluga proposa que l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí faci públiques, mensualment i de forma detallada a la seu electrònica, les retribucions que perceben els càrrecs electes de l’Ajuntament i les agendes polítiques derivades de les activitats retribuïdes dels càrrecs electes.

 11214082_943607825699549_7489833081810768297_n regidor-per-la-independencia-01