Independència

A Som Espluga creiem que aquestes eleccions municipals són l’inici del procés constituent del nou país, el de la República catalana.

La independència és l’oportunitat per generar nous models de política nacional i municipal. El procés d’alliberament nacional només té sentit si s’entén i s’aprofita com una oportunitat per redefinir d’arrel, i a favor de les classes populars, el sistema de relacions polítiques, econòmiques, socials i culturals vigent. Tenim l’oportunitat de superar totes les barreres que avui condicionen els governs de les nostres viles i ciutats, començant pel finançament, les competències per dur a terme noves polítiques socials, culturals i econòmiques, per apoderar la ciutadania, propiciar la participació política, la transparència, la lluita contra la corrupció, etc.; en definitiva, per posar la política al servei de la gent.

En les properes eleccions sorgiran els nous ajuntaments que protagonitzaran la fase decisiva del procés. És clau per al país disposar d’alcaldes/esses, regidors/es, consistoris i municipis compromesos amb l’exercici del dret a decidir i l’assoliment de la independència, fent costat a la majoria social i a les institucions de la Generalitat: el president/a i el Parlament. Els ajuntaments i els organismes supralocals seran una eina, sens dubte, decisiva per engegar el procés constituent i culminar-lo amb èxit amb la proclamació de la República catalana com a nou estat a Europa.

• Farem participar de manera pro-activa el municipi i els seus representants en l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

• Facilitarem l’acció i cooperarem amb les organitzacions de la societat civil sobiranista: AMI, ANC, Òmnium, Sobirania i Justícia, Catalunya Diu Prou, etc.

• Exercirem la sobirania fiscal des dels ajuntaments en coordinació amb la Generalitat i la societat civil sobiranista.

• Cooperarem amb el Govern de la Generalitat en la internacionalització del procés constituent i en la realització de totes aquelles tasques que ens duguin a un estat independent dotat amb totes les eines necessàries.

PUNTS PROPOSATS PER L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA
Com a mostra d’aquests compromisos, Som Espluga incorpora al programa els següents punts proposats per l’Assemblea Nacional Catalana, que ens comprometen a:

• Proposar al primer Ple municipal ordinari l’adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper actiu.

• Promoure campanyes des del nostre grup municipal per tal de contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.

• Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre conjurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat espanyol.

• Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern. Aquesta Assemblea estarà formada pel president de la Generalitat, els diputats del Parlament de Catalunya i els representants dels municipis de Catalunya amb l’objectiu d’assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.

• Facilitar l’elecció com alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que incloguin aquests punts, tot promovent un govern municipal de majoria independentista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s