Economia

L’Espluga no és aliena a la crisi econòmica global i les seves conseqüències han incidit en l’activitat econòmica del municipi. L’Ajuntament és l’administració més propera, aquella que ha de facilitar el desenvolupament de la vida quotidiana dels ciutadans. Treballar de manera conjunta potenciant el comerç, la indústria, l’agricultura i el sector terciari (serveis) ens ha de portar cap a una millor situació econòmica.

COMERÇ
El comerç és l’activitat econòmica més propera a la ciutadania i el reflex de la vitalitat d’un poble. Apostem per un comerç de proximitat informat de les possibilitats que té a l’abast per tal de revitalitzar l’Espluga. L’entenem com un agent actiu per aconseguir millorar la situació econòmica des de l’àmbit local.

• Impulsarem un estudi per a analitzar acuradament la situació del comerç a l’Espluga i facilitar la implantació i obertura de nous comerços per potenciar un eix comercial viu.

• Estudiarem totes aquelles iniciatives que contribueixin a la formació dels comerciants, amb l’objectiu d’afavorir la utilització de nous canals de venda i arribar a nous mercats.

• Promocionarem el comerç local a través de la pàgina web de l’Ajuntament, tot publicant una relació pràctica dels comerços del poble per tipologia, incloent informació de cada botiga i una relació dels productes de venda principals.

• Impulsarem, amb els comerciants, una Xarxa de Comerç Local i la seva marca, amb la intenció de promocionar i dinamitzar l’oferta comercial de l’Espluga en conjunt.

• Durem a terme trobades regulars amb la Unió de Botiguers per establir col·laboracions en totes les iniciatives que sigui possible.

• Donarem facilitats als comerciants perquè puguin difondre els atractius turístics del municipi.

INDÚSTRIA
La implantació de noves indústries a les comarques d’interior és un repte que cal afrontar des de la perspectiva municipal. Estem disposats a fer tots els esforços que calguin per atraure empreses i així crear llocs de treball a l’Espluga. 

• Estudiarem totes les propostes d’instal·lació d’indústries o empreses de serveis per facilitar-ne la seva implantació.

• A través de la planificació urbanística, promocionarem el desenvolupament i ampliació del polígon actual. També apostarem per la prolongació de l’eix industrial L’Espluga – Montblanc dins del nostre terme municipal.

• Analitzarem amb atenció les iniciatives de reutilització de naus o instal·lacions que ja hagin tingut usos industrials i actualment no tenen activitat.

• Donarem suport a la finalització de l’autovia Montblanc – Tarragona, A-27, i l’alliberament del peatge de l’autopista Montblanc – Lleida per facilitar la comunicació i el transport de mercaderies amb el litoral i el Port de Tarragona.

• Aproparem la informació i els serveis d’assessorament i acompanyament que s’ofereixen des del Consell Comarcal, tot fent trobades obertes i periòdiques a l’Espluga amb els tècnics comarcals de cada àrea.

• Crearem un espai virtual i/o físic amb informació sobre els espais disponibles i les seves característiques: naus industrials, sòl, espais comercials, terres (trossos)… amb la finalitat de posar els recursos disponibles a l’abast i a disposició de les persones o empreses interessades.

PRESSUPOSTOS
Arran de la crisi econòmica global, el control de ladespesa ha esdevingut un factor clau per a totes les empreses i diferents administracions. Els pressupostos municipals determinen les prioritats de cada Ajuntament i els eixos vertebradors per al desenvolupament del municipi.

• Elaborarem els pressupostos municipals de manera més participativa.

• Estudiarem els costos dels serveis municipals per tal d’adequar les taxes als costos reals.

• Treballarem per aconseguir captar la major quantitat de subvencions de les diverses administracions.

• Vetllarem perquè la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament es mantingui el més baixa possible.

Anuncis

2 pensaments sobre “Economia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s