SOM Espluga s’ha posat a treballar en l’alternativa de govern pel 2019

L’agrupació espluguina d’esquerres prioritza el projecte, les propostes i l’equip i no els noms dels candidats de cara a les municipals del 2019.

El grup municipal de SOM Espluga va presentar, divendres passat, davant dels mitjans de comunicació el full de ruta de cara a les eleccions municipals del 2019. En la compareixença hi van intervenir els cinc regidors del grup, posteriorment van respondre a les preguntes dels periodistes assistents.

El primer a comparèixer va ser el portaveu del grup, Jordi Miró, afirmant que la suma d’esquerres es consolida. Va explicar que hi ha voluntat de continuar amb la filosofia inicial de Som Espluga, tot explorant la fórmula que més s’adapti a les noves circumstàncies. També va recordar que just el dia de la compareixença es complien tres anys de les eleccions “que SOM Espluga va guanyar amb un suport important de 867 espluguins” recalcant que no es va poder formar govern.

Josep M. Vidal, número dos del grup de Som Espluga, va remarcar que abans que els noms dels candidats hi ha el projecte i l’equip. Pel que fa a l’equip, en aquests tres anys SOM Espluga ha consolidat un grup de treball força potent i es treballa per consolidar, ampliar i complementar l’equip actual. Vidal fa afegir que, a un any vista de les eleccions, revisaran les propostes del programa electoral del 2015, analitzaran les que han portat al ple en aquesta legislatura i en plantejaran de noves de cara al 2019. El regidor de Som Espluga va remarcar que un cop es tingui el projecte definit, es decidiran quines seran les persones responsables que hauran de dur-lo a terme i quin grup de suport hi haurà.

Aida Morgades, número tres de Som Espluga, va posar èmfasi en què SOM Espluga ha fet l’oposició més activa i propositiva que ha tingut l’Ajuntament quantificant l’activitat del grup de l’oposició en gairebé 100 propostes (mocions, aportacions als pressupostos i altres propostes) i més de 380 preguntes fetes al ple durant aquests primers 3 anys de legislatura.

La regidora de Som Espluga, Laura Ruiz de Porras, va dir que la proposta del 2019 aniria més enllà d’una legislatura i les propostes es farien a dues legislatures vista, emmarcant-lo en el període 2019-2027, doncs algunes polítiques tindran un recorregut més llarg d’una legislatura. Ruiz de Porras va explicar que s’han organitzat unes trobades en les quals hi participa el grup de treball de Som Espluga i persones externes en cada àmbit per poder redactar el programa electoral i el pla de govern. Les trobades són obertes i qui s’hi vulgui sumar es pot posar en contacte amb Som Espluga  info@somespluga.cat

També va intervenir el regidor Xavier Rosell, que va enunciar alguns dels temes que es tractaran en aquestes trobades, com ara habitatge, ciutadania i desenvolupament econòmic. El regidor de Som Espluga va explicar que les trobades seran mensuals i hi participaran gent amb experiència i involucrada en cada àmbit i on es tractaran, en cada una d’elles un àmbit amb temes diferents. Rosell va dir que la primera trobada es va fer al mes d’abril i es van tractar els temes de comunicació, participació i transparència, i que la segona trobada es va efectuar diumenge 27 de maig, on es van treballar les propostes d’agricultura, medi ambient i energia verda.

La compareixença la va tancar Jordi Miró, recalcant que el projecte ha de ser assumit per les persones que formin part de la llista. Va afegir que les persones candidates encara no es decidiran, per donar prioritat a l’equip i a la proposta de govern per l’Espluga i que en el moment de designar els responsables, es farà de manera consensuada i, si calgués, es farien unes primàries per ajudar a configurar la llista.

Els regidors i regidores de Som Espluga – AM en un moment de la roda de premsa. FONT: L’Espluga FM Ràdio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s