SOM Espluga s’oposa a un procés opac de selecció de personal

En el Ple Municipal del 29 de setembre de 2016 de l’Ajuntament de L’Espluga de Francolí, el grup municipal de SOM-Espluga-AM va denunciar que s’hagués nomenat a dit, sense concurs públic i per màxima urgència la persona que ha de substituir les tasques d’un treballador de l’Ajuntament que s’ha jubilat.

Per cobrir aquest lloc de treball es va nomenar una persona com a funcionari interí, mitjançant un decret d’alcaldia.

El decret signat per l’alcalde, de data de 23 de setembre de 2016, deia: “El funcionari de carrera JTG en data d’avui accedeix a la situació de jubilació quedant vacant la plaça que aquest ocupava.

Atès la manca de personal per poder executar les tasques del lloc de treball que ocupava el funcionari JTG, cal pel procediment de màxima urgència cobrir interinament el lloc de la RLT amb codi 01.01.01.04.”

Crida l’atenció que el lloc de treball s’hagi de cobrir amb la “màxima urgència”, doncs que es produiria aquesta jubilació se sabia des de fa molt de temps. Com a grup municipal de SOM Espluga, en vam tenir notícia abans de les eleccions municipals, és a dir, abans del maig del 2015. Per tant la màxima urgència es produeix ara perquè no hi hagut previsió de fer-ho més aviat; la màxima urgència s’ha creat expressament per poder col·locar a qui l’alcalde vulgui?

El decret segueix: “Es creu que la persona adient per a que pugui cobrir aquest lloc de treball, és el senyor RAC, essent les seves dades personals les que consten a l’expedient.”

És una persona adient per aquest lloc de treball? No ho posem en dubte. Però potser no l’única.

Des del grup municipal de SOM Espluga qüestionem explícita i públicament el procediment que s’ha seguit per prendre aquesta decisió. Costa poder determinar si una persona és la idònia per a desenvolupar una feina si no s’ha fet servir cap més criteri que la decisió del senyor alcalde. Cap més dada, sense cap examen ni prova concreta, sense publicar la vacant enlloc i, per tant, sense donar cap oportunitat de presentar-se per cobrir la vacant a totes les persones que potser també són adients per aquesta feina. No es tracta de noms, persones i càrrecs, es tracta de ser transparents i fer les coses ben fetes.

El millor de tot, però, ve quan al Ple Municipal del passat dia 29 de setembre de 2016, els regidors de SOM Espluga van preguntar a l’alcalde quan sortiria la plaça esmentada a concurs. “Sortirà a concurs per validar-la”, va ser la resposta. Es veu que ara, com durant els foscos anys 60, els concursos-oposició serveixen per validar el que ja s’ha decidit en un despatx.

La transparència, la igualtat d’oportunitats i el lliure accés a la funció pública haurien de ser valors dels quals es fes bandera, amb fets, des de tota l’Administració, inclòs l’equip de govern de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. Però es veu que això és gairebé ciència ficció a l’Espluga; tot depèn d’estar tocat pel dit diví de l’alcalde.

SOM Espluga presentant el seu Codi Ètic que va subscriure durant la campanya electoral 2015.

SOM Espluga presentant el seu Codi Ètic que va subscriure durant la campanya electoral 2015.

Grup Municipal Som Espluga-AM

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s