Som Espluga demana a David Rovira, per tercera vegada i per escrit, que s’adoptin mesures cautelars en relació a l’actual situació de l’Oficina de Turisme

Es demana que s’iniciï un expedient disciplinari, que s’adoptin mesures cautelars i que s’elabori el protocol d’actuació davant l’assetjament.

343eb432-6d03-4788-8cb7-876a7d41f531

En relació a la situació del treballador del Patronat Municipal de la Cova-Museu de la Font Major, que resta en llibertat amb càrrecs per presumpte delicte continuat d’agressió sexual, abusos sexuals i tracte vexatori o degradant contra un persona a les seves ordres, el Grup Municipal de Som Espluga-AM vol manifestar que els presumptes fets denunciats s’han d’esclarir dins de l’àmbit judicial, tot respectant la presumpció d’innocència. En l’àmbit administratiu i laboral, independentment de la via judicial, SOM Espluga manifesta que no es pot actuar com si no existís la denúncia, i que al tractar-se d’uns presumptes fets que podrien constituir faltes molt greus s’ha d’actuar ràpidament, adoptant mesures cautelars.

Per tot això Som Espluga ja va demanar, la mateixa setmana que es va produir la detenció del presumpte agressor, que s’estudiés la possibilitat de decretar mesures cautelars. Els regidors de Som ja van manifestar la necessitat d’actuar amb rapidesa degut a la gravetat dels fets. La petició es va fer en el marc d’una reunió convocada pels mateixos regidors de Som Espluga, davant la falta d’informació per part de l’equip de govern, tot donant un marge de set dies perquè aquests tinguessin temps d’actuar degudament.

Passades dues setmanes, observant que l’alcalde no havia actuat d’acord amb el que s’esperava, Som Espluga va demanar explicacions a David Rovira durant el Ple del passat dijous 4 d’agost. Per segona vegada es va demanar que l’alcalde, com a màxim responsable del personal de l’Ajuntament, adoptés mesures cautelars.

A dimecres 10 d’agost, veient que no tenim constància que s’hagi adoptat cap mesura cautelar, a dos quarts d’onze del matí els regidors del Grup Municipal Som han entrat a registre una petició per escrit adreçada a l’alcalde David Rovira. En aquest escrit es fonamenta jurídicament la petició esmentant els articles legals que són d’aplicació en aquest cas. També es raona que la reincorporació del treballador imputat pot generar un ambient de treball inadequat, que aquest pot influenciar en les versions dels fets de la resta de persones treballadores com a possibles testimonis i que aquest fet pot generar alarma social per part de la societat espluguina.

Amb tots aquests fonaments, els cinc regidors d’aquesta formació municipal, han demanat que s’iniciï un expedient disciplinari en el qual s’adoptin mesures cautelars (com ara que el presumpte agressor no s’incorpori a la feina fins que el tema quedi resolt), que s’elabori de manera immediata el protocol d’actuació davant l’assetjament sexual i que l’alcalde faci arribar la petició a l’instructor de l’expedient informatiu.

Grup Municipal Som Espluga-AM
info@somespluga.cat
http://www.somespluga.cat
Facebook.com/somespluga
Twitter @somespluga

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s