SOM Espluga creu que no seria bo que l’Espluga FM Ràdio s’engegués sense la gent que l’ha fet funcionar els últims anys

El dimecres 27 de gener de 2016 va haver-hi la darrera trobada entre l’equip de l’Espluga FM Ràdio (EFMR) i els tres grups municipals de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. En aquella reunió, l’alcalde, en nom dels tres grups municipals, va explicar l’última proposta que havien acordat tots els grups polítics. Per tant, era una possible solució que també fem nostra des de Som Espluga. Convé recordar que sempre hi ha hagut propostes sobre la taula, tant per part dels grups polítics com per part de l’equip de l’emissora municipal.  Així doncs, no és notícia el fet que hi hagi una proposta sobre la taula. Des de Som Espluga el que no es comparteix és la manera en què es va plantejar, des de l’equip de govern, la possible solució. Al nostre entendre, en forma d’ultimàtum. Es plantejava a l’equip de l’EFMR acceptar la proposta de l’Ajuntament o, en cas que no fos així, iniciar la recerca de noves persones responsables de l’emissora des del consistori.

Els representants de Som Espluga creiem que no és bo que la ràdio s’engegui sense la gent que l’ha fet funcionar durant els últims anys. Pensem que no ajuda pressionar ni en públic ni en privat a l’equip de l’Espluga FM Ràdio, sinó que cal parlar-ne i negociar. Les presses dels darrers dies, creiem que es deuen a la promesa que va fer l’alcalde durant la Nit d’Entitats de la Fira de l’Espluga (23 de gener 2016), quan va afirmar “la setmana que ve s’arreglarà la ràdio”.

D’altra banda, des de Som Espluga lamentem que la comunicació oficial que s’ha fet en nom de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí s’hagi fet de manera unilateral, sense que se’ns hagi ni avisat, ni comunicat, ni consultat com a grup de l’oposició, i, per tant, també part del consistori. El nostre grup municipal va expressar telefònicament a l’equip de la ràdio el malestar pel comunicat que l’equip de govern havia emès en nom de tot l’Ajuntament i també ho van exposar els regidors de Som Espluga al Ple del dijous 28 de gener de 2016. Avui, després que alguns mitjans provincials també s’hagin fet ressò d’aquest procés, creiem convenient aclarir els fets i exposar el parer de SOM Espluga públicament.

Desitgem que les converses amb l’equip de l’Espluga FM Ràdio continuïn amb la participació de tots els grups municipals i la comunicació de posicionaments sobre aquest tema es faci de manera consensuada. Instem l’equip de l’Espluga FM Ràdio perquè valori més els avenços que s’han produït i no els temes pendents a resoldre. Com a representants públics hem de recordar que representem tots els ciutadans, que són els que esperen que les emissions de la ràdio espluguina es reprenguin el més aviat possible. De ben segur que entre tots ho aconseguirem.

IMG_2881

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s