SOM Espluga – Butlletí Municipal 2015

Amb el 2015 finalitzat, el projecte de SOM Espluga ja porta més de mig any treballant des de l’Ajuntament. Ens vam presentar al març com una suma de les esquerres espluguines i aquesta va ser la fórmula que els ciutadans vam fer guanyadora a les eleccions municipals. Tot i estar a només 33 vots de la majoria absoluta de SOM Espluga, un pacte recolzat sobre un regidor trànsfuga d’Espluga Viva donava l’alcaldia per quarta vegada consecutiva a David Rovira, expulsant del govern la llista més votada. SOM Espluga no volia formar part de cap govern en el qual hi hagués un trànsfuga.

Després de les eleccions, durant el ple d’investidura, el ple d’organització i també els posteriors es va fer evident que l’“oferta” d’un govern d’unitat era una veritable fal·làcia i que l’autoritarisme seguia instal·lat a la Casa de la Vila. Els representants de l’equip de govern continuaven actuant com a propietaris de l’Ajuntament enlloc de representants del poble. Es van augmentar els sous dels regidors de l’equip de govern i el de l’alcalde i no van mostrar massa predisposició al diàleg en alguns assumptes clau per al desenvolupament i el futur de l’Espluga. Per citar-ne alguns exemples: en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) considerem que no es va informar adequadament al poble abans d’aprovar-lo al Ple i la creació dels Consells de Participació es va fer de manera unilateral, sense haver informat les entitats prèviament a l’aprovació de les bases al Ple.

Hem volgut ser una oposició activa i transparent i hem aportat idees, moltes de les quals han estat rebutjades, com ara la creació de la comissió informativa d’urbanisme, equipaments i habitatge i la de personal i serveis, o la publicació de les dedicacions de tots els regidors de l’Ajuntament i les seves retribucions econòmiques trimestrals.

Hem participat activament en la negociació per a la reobertura de l’Espluga FM Ràdio, dins de les nostres possibilitats com a grup de l’oposició; hem plantejat tot un seguit de propostes per donar resposta a la crisi dels refugiats de Síria; hem demanat que el Ple de l’Ajuntament es posicionés en contra de la retirada de l’ambulància medicalitzada de Montblanc i la que cobreix 12 hores en horari nocturn des de l’Espluga, hem proposat un acord per anar suprimint les barreres arquitectòniques del nostre poble. Aquestes propostes sí que han estat entomades pel govern Rovira-Vendrell.

També hem participat en l’elaboració dels pressupostos forçant que la partida de promoció del comerç passi dels 8.000 euros als 15.000, entenent aquest sector com a motor de desenvolupament del nostre poble. Hem aconseguit que s’inclogui una partida de 10.000 euros per realitzar un projecte que escollim els espluguins de manera participativa i 2.000 euros per una campanya per eradicar els excrements d’animals de companyia al carrer, entre d’altres. Ple rere ple hem fet un seguiment exhaustiu de l’estat del poble i dels problemes socials existents traslladant de manera pública la situació als regidors responsables de cada àrea.

Pel que fa a les negociacions amb l’Espluga FM Ràdio, pensem que la represa de l’activitat de l’emissora municipal s’ha retardat per qüestions personals i alguna promesa no acomplerta.

Des de SOM Espluga desitgem que l’any 2016 sigui un any de realització dels projectes iniciats i d’una millor planificació per part de l’equip de govern. Els regidors de l’agrupació d’esquerres de l’Espluga continuarem fent propostes per millorar l’Espluga i la Conca.

No volem acabar aquest escrit sense tornar a donar les gràcies als 867 espluguins que ens van donar la seva confiança el 24 de maig. Esperem ser-ne dignes i també que aquest 2016 Catalunya arribi al seu màxim grau de llibertat.

Grup Municipal SOM Espluga – AM

IMG_7044

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s