SOM Espluga proposa al govern municipal declarar l’Espluga de Francolí poble d’acollida dels refugiats amb un seguit de propostes

Proposta del Grup Municipal  SOM Espluga-AM per l’organització de l’acollida de refugiats a l’Espluga de Francolí:

Aquest any 2015 més de 350.000 persones refugiades han fugit de la pobresa i la guerra en els seus països d’origen i han creuat el Mediterrani per arribar a Europa. Durant aquesta travessia més de 2.500 persones han mort d’acord les dades oficials publicades per l’Agència de l’ONU per als refugiats.

Aquest estiu ha estat un dels més terribles i deshumanitzats que recordem. Molts han estat els motius per aquest qualificatiu, però sense dubte les imatges i les notícies amb què estem convivint i convertint en quotidià, són les més vergonyoses amb les que les anomenades democràcies occidentals, ens vam quedar en mers miratges.

La cruel realitat és que estem davant la més gran crisi humanitària dels últims 50 anys a Europa. La situació és d’autèntica emergència i la Unió Europea no pot mirar cap a un altre costat davant les persones que fugen de guerres provocades o encoratjades per la mateixa Unió i per la seva branca militar, l’OTAN, a l’Iraq, Síria o Líbia.

Tenim el deure de treballar també en l’àmbit local per donar solucions a aquest problema, com han fet altres ajuntaments aportant el nostre gra d’arena.

Davant aquesta situació de crisi humanitària i per evitar que el paper del nostre país quedi relegat a ser un dels participants en aquest disbarat humanitari en què s’estan regatejant xifres de persones amb el discurs de “efecte crida”, quan en realitat és un efecte sortida. Per tot això, el Grup Municipal de SOM Espluga – Acord Municipal, insta a l’equip de govern a:

1.- Consensuar entre els tres grups municipals una moció per tal de declarar l’Espluga de Francolí poble d’acollida i aprovar-la al proper ple.

2.- Crear un gabinet de seguiment per tal de coordinar i supervisar amb altres entitats, associacions i organismes públics que poden aportar ajut humanitari tant a la població refugiada com a tothom que vulgui acollir, amb la participació dels representants d’aquestes entitats, un regidor de cada grup municipal i la regidora de serveis socials.

3.- Donar informació al poble de l’Espluga de Francolí perquè tot aquell que vulgui acollir a algú disposi de la informació i facilitats necessàries, ja sigui amb tríptics, pregons, tots els canals de comunicació de l’Ajuntament i notes informatives a l’EFMR.

4.- Organitzar una xerrada informativa oberta a tothom perquè la població es pugui informar.

5.- Pensar si cal reactivar la xarxa de voluntariat municipal que el grup de CiU ja va intentar posar en marxa durant la passada legislatura.

6.- Interessar-se en què l’Alberg Jaume I pugui ser un alberg d’acollida tal com es va fer amb els refugiats bosnians al desembre del 1992 i conèixer quina serà la funció de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) en relació a l’acollida dels refugiats.

7.- Crear una partida pressupostària extraordinària per a cobrir totes aquestes accions i demanar, posteriorment, ajuts o subvencions als organismes competents.

Grup Municipal SOM Espluga – Acord Municipal
L’Espluga de Francolí, 7 de setembre de 2015.

W_Refuges

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s