Som Espluga pregunta a l’equip de govern sobre els principals temes actuals de l’Espluga

A continuació publiquem les preguntes més rellevants que SOM Espluga va formular en l’últim punt del Ple Municipal del mes d’agost de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí en relació a la situació del Carrer Joan Amades, a la Llar d’Infants Municipal, a la construcció del nou pavelló, a les avaries i reserves d’agua, a les obres de la plaça de Sant Isidre, a la Festa Major 2015, a la compra de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil per part de l’Ajuntament, a la previsió d’accions per dinamitzar el comerç després de l’estiu i algunes observacions sobre manca de senyalització o mal estat d’alguns senyals al municipi.

Les respostes a aquestes preguntes i la informació relacionada amb la resta de punts tractats al Ple la detallaremm en els propers dies, mitjançant l’habitual notícia – resum de Som Espluga sobre cada Ple Municipal.

IMG_2395

CARRER JOAN AMADES
Al Ple anterior vam rebre queixes del veïns del carrer Joan Amades, per motius de brutícia i soroll en horaris inadequats.  

  • Quines actuacions s’han fet en aquest sentit i com ha transcorregut l’estiu?
  • Estan satisfets els veïns amb les actuacions realitzades?


LLAR D’INFANTS MUNICIPAL
En relació a la Llar d’Infants Municipal, voldríem saber
– Si s’han admès totes les sol·licituds d’inscripció i quin nombre de nens començaran el curs 2015-2016.
– Si existeix una tarifa reduïda que s’adapti a les hores efectives que els infants són a la Llar.
– Si és que no, estem interessants en saber el motiu que situa les famílies dels infants de la Llar d’Infants Municipal en inferioritat de condicions respecte a la concertada, on sí que existeix la possibilitat d’acollir-se a la reducció de tarifes.

CONSTRUCCIÓ NOU PAVELLÓ
Estem interessats en saber la data en la qual el govern municipal preveu iniciar les obres del nou pavelló.
Quin seria el calendari previst per les obres?
Els espluguins i les espluguines quan el podran començar a utilitzar?

AVARIES I PREVISIÓ RESERVES D’AIGUA
Pel que fa a les avaries d’aigua del carrer Anselm Clavé, ens interessem per saber en quin punt es troba l’execució de les obres. I l’averia que s’ha detectat abans d’arribar al Simó de Palau, es podrà solucionar aviat?
Per altra banda, com estan les reserves d’aigua després de l’estiu?

OBRES PLAÇA DE SANT ISIDRE
Som conscients que les obres de la plaça de Sant Isidre estan aturades a l’espera d’una anàlisis de contaminació del subsòl. Per quina data està previst obtenir els resultats de les anàlisis? Quan està previst que es reprenguin les obres?

FESTA MAJOR 2015
Llegim textualment l’acta del Ple Municipal del dia 29 de juliol, aprovada avui mateix: “en aquesta Festa Major s’ha intentat posar-hi més espais per arribar a més grups de gent, tot confiant que ens respecti la climatologia que de moment no està clar.”

Tenint en compte que dimecres 29 de juliol es veia que la climatologia per a la Festa Major podia no ser la idònia per a celebrar actes al carrer, per què no es va preveure una alternativa per la nit de divendres, sabent que venien 3 o 4 busos del transport  jove?
El fet que aquests joves es trobéssin sense festa en els llocs previstos i habituals, creiem que va propiciar que novament hi haguessin conflictes al carrer Joan Amades, fins i tot provocant que vinguessin els Mossos d’Esquadra més d’una vegada.

Per altra banda, les actuacions que es van cancel·lar el divendres de la Festa Major a la nit, s’han de pagar íntegrament?

L’Ajuntament ha parlat amb les entitats a les quals s’havia cedit la barra de divendres de la Festa Major a la nit per tal que puguin gestionar una altra barra i així no perdre els ingressos que haguéssin pogut obtenir?

CASERNA GUÀRDIA CIVIL
El dia 7 d’aquest mes, va sortir al diari PuntAvui una noticia que parlava sobre la compra de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de Montblanc per part de la Fundació Sant Fructuós. També donava per feta la compra de la caserna de la Guàrdia Civil de l’Espluga per part de l’Ajuntament. Fins a quin punt està avançada la compra?

DINAMITZACIÓ COMERCIAL
Després de l’època d’estiu, de cara a la tardor el comerç torna a la seva activitat habitual. Ens agradaria saber i conèixer quines línies de treball i estratègia de dinamització s’han pensat per a millorar els seus actius i oportunitats del comerç de l’Espluga. Quina coordinació hi ha amb la Unió de Botiguers?

SENYALITZACIÓ INTERNA MUNICIPI
La senyalització turística en un poble i en un entorn com el nostre és molt important, per tal de facilitar l’arribada i desplaçament dels turistes dins i fora de la nostra població. Trobem que hi ha algunes mancances i algunes senyals en mal estat, que es podrien arreglar per millorar la imatge del municipi:

– Senyal al pont d’entrada a l’Espluga, que conté ítems turístics i indicacions: queda molt amagat i, per tant, les indicacions són poc visibles. És un dels principals cartells de distribució turistica i creiem que no es veu suficient. Es podria millorar la seva posició?

– Senyals en mal estat a:

  • Pont de la Font Baixa (entrada aparcament públic): malmesa i doblegada la que assenyala el cementiri i estació.

  • Senyal Avinguda Catalunya, a l’alçada de la Cova, pujant a mà dreta abans de l’arc, on s’indica zona d’aparcament: en aquests moments creiem que no es pot aparcar en aquella zona, per tant, caldria revisar la idoneïtat de la senyal. Fins fa poc hi havia un paper força precari tapant aquesta indicació de zona d’aparcament.

  • A l’altra banda del pont de la Font Baixa, a l’entrada del Parc Fluvial, també hi ha un cartell indicatiu i informatiu mal conservat. A més, la zona està afectada per un pal de llum en mal estat. Creiem que seria important intervindre-hi i millorar l’estat dels cartells, ja que també és un punt d’entrada a l’Espluga.

PRECS
Encara en el mateix punt del ple però en format de prec, SOM Espluga va interessar-se per quina valoració sobre la zona blava feia el regidor de comerç de l’Ajuntament i 2n tinent d’alcalde de l’Ajuntament de l’Espluga, tenint en compte i posant en evidència que per a assistir al Ple havia aparcat a la plaça de la travessera de Poblet reservada per a minusvàlids.

Finament, el cap de l’oposició i regidor de Som Espluga, Jordi Miró, va sol·licitar a l’equip de govern que, en cas que l’alcaldia sigui ocupada accidentalment per la 1a tinent d’alcalde on el 2n tinent a causa de l’absència de l’alcalde, aquest fet els sigui comunicat com a grup municipal del consistori.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s