Discurs de Jordi Miró a la constitució del nou Ajuntament de L’Espluga de Francolí

Bon dia a tothom,

En primer lloc, volem agrair el suport rebut per part dels espluguins a les eleccions municipals del passat 24 de maig. Estem molt agraïts a les 867 persones que van dipositar la seva confiança en nosaltres i que han fet que guanyem les eleccions. No els decebrem!

Volem agrair, també, a totes les persones que han col·laborat, d’una manera o d’una altra, a que SOM Espluga aconseguís aquest suport per part dels espluguins; a les persones que  ens acompanyen a la candidatura; a les mes de 50 persones que configuren el grup de treball; a les signants del manifest de suport i a tantes i tantes persones anònimes que ens han manifestat el seu supoert pels carrers de l’Espluga tots aquests dies. A totes elles, moltes gràcies.

Amb els resultats electorals obtinguts els passat 24 de maig, creiem fermament que els espluguins van votar pel canvi, per canviar la forma de fer política que ha residit en aquest poble els últims 12 anys i que, amb l’acte d’avui, s’acabaran convertint en 16.

Nosaltres hem apostat des del primer dia per un govern en minoria que propiciés el diàleg constant entre les tres forces polítiques que conformem el consistori. Governar en minoria ens forçava a tenir una oposició i un govern actius i connectats. Però no ha estat així.

Ahir vam reclamar que es fes públic el document que van signar. Els agraïm que l’hagin publicat. Lamentem que la majoria d’acords presos en aquest document siguin de repartiment de cadires i no hi hagi cap referència programàtica ni hagin establert cap prioritat de govern. Vostès el que han volgut és impedir l’entrada a l’Ajuntament a la força més votada.

Creiem que la decisió que van prendre ahir no és la millor manera de començar una legislatura que no es preveu fàcil. Amb aquest pacte fan que el diàleg amb l’oposició no només sigui prescindible, sinó que sigui més complicat. De debò creuen que desbancant-nos de l’alcaldia el diàleg amb l’oposició millorarà? La proposta d’unitat consisteix en apartar la llista més votada? Reflexionin, sisplau.

Teníem poca confiança en el representant d’Espluga Viva després dels fets ocorreguts en el si de la candidatura, fa dos caps de setmana.

Membres d’Espluga Viva ja ens van advertir que aquest pacte que acabem de viure ja existia. Per tant, nosaltres no volíem convertir-nos en còmplices d’aquesta funció.

La proposta que ens plantejava Convergència i Unió tampoc la veiem amb confiança, perquè ells mateixos van dir que descartaven un pacte amb nosaltres, a 10, i sí, en canvi, volien un pacte amb el representant d’Espluga Viva, a 6, com ja s’ha vist avui.

No ens vam creure en cap moment el concepte de govern d’unitat, ja que un govern de tots els regidors no garanteix la unitat i la desconfiança existent podia desembocar en un govern dividit. I ara vostès ens vénen a vendre un govern estable. Diguem les coses clares: volen aquest govern per a neutralitzar l’oposició i controlar el poder.

El Senyor Vendrell ha dit durant la campanya electoral que no volia entrar a l’Ajuntament per tenir cap regidoria ni estar al govern; però ara la realitat és que ha obtingut les dues coses.

Els pactes entre forces politiques són ben lícits. El d’avui no ens agrada, però el respectem. No obstant, no volem deixar de dir que hi ha hagut un aprofitament descarat de la situació en què es trobava la candidatura d’Espluga Viva; cosa legal, però que suposa una minva de la legitimitat i de la democràcia.

Senyor Rovira i senyor Vendrell, el pacte al qual han arribat és un error polític monumental que ens porta a la força mes votada a l’oposició i a fer molt difícil cap diàleg democràtic dins del consistori. Tot i així, els desitjo sort i encerts per la gent de l’Espluga.

Però ara ens hem de posar a prova, tant vosaltres com nosaltres, i hem de mirar els dies que vindran. I aquí estarem:

– Si volen una oposició que aporti idees i propostes, nosaltres hi serem.
– Si volen una oposició rigorosa, franca i potent, nosaltres hi serem.
– Si volen enriquir el debat sobre les propostes que es portin al ple, nosaltres hi serem.
– Si volen que el procés cap a la Independència tingui el suport d’aquest ple, nosaltres hi serem.

Amb els resultats obtinguts, nosaltres veníem a governar i no ha estat possible. Ara ens toca fer d’oposició. No ens donem per vençuts, sinó el contrari: encara tenim més ganes de portar, ple a ple, propostes, propostes i més propostes. La Laura, el Xavier, l’Aïda, el Josep M. i jo mateix ens comprometem a treballar pel poble des d’avui mateix. Tot això ho farem des del programa electoral guanyador: el de SOM Espluga.

SOM-hi!

18144413794_e557a3e31a_o

Fotografia: L’Espluga FM Ràdio

Discurs de Jordi Miró, cap de llista de SOM Espluga-AM

Vídeo de la constitució del nou Ajuntament de L’Espluga de Francolí (Una producció de l’Espluga FM Ràdio). Podeu veure l’intervenció de Jordi Miró al (00.19)

https://www.youtube.com/watch?t=1103&v=CRZME7Pvkzc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s