SOM Espluga aposta per un govern de canvi

Ahir, diumenge 7 de juny, es va celebrar una reunió de SOM Espluga en la qual, entre assistents i vots delegats, hi havia representades 42 persones. La reunió va servir per exposar l’estat de les converses amb CiU Espluga i Antoni Vendrell i valorar els possibles escenaris pel pròxim dissabte 13 de juny, dia en que es constitueixen els ajuntaments. Com a resultat de les deliberacions i aportacions que els membres de SOM Espluga van fer durant la trobada, es va acordar la següent posició:

  1. En relació amb els resultats de les últimes eleccions, els membres de SOM Espluga considerem que, a banda d’haver guanyat les eleccions en vots de forma clara, entenem que l’opció del canvi estava representada, principalment, pel projecte de SOM Espluga, però també amb la llista d’Espluga Viva – CP.
  2. SOM Espluga lamenta els fets que han succeït en el si d’Espluga Viva. A parer nostre, són una anomalia democràtica i distorsionen els resultats electorals del passat 24M en els quals 1.070 votants van votar opcions de canvi, davant dels 750 que apostaven per la continuïtat de l’actual equip de govern.
  3. SOM Espluga va ser l’única formació política espluguina que durant la campanya electoral es va comprometre a respectar la llista més votada. També va garantir que els vots que anessin a l’opció de SOM Espluga servirien per fer alcalde al cap de llista Jordi Miró i no pas a cap persona de cap altra llista.
  4. SOM Espluga ha apostat des d’un principi per un govern de la força més votada, i un cop fetes les eleccions, per coherència i compromís, hi continua apostant. Creiem que al ple hi ha d’haver govern, però també oposició, com a fet normal i democràtic. El govern ha de governar i l’oposició ha de controlar el govern.
  5. SOM Espluga ha escoltat i estudiat la proposta que va fer Antoni Vendrell i compartida per CiU Espluga. SOM Espluga lamenta que l’oferta que s’ha plantejat sigui només una proposta de repartiment d’alcaldia i no una proposta de començar a negociar el pla de govern partint dels programes electorals de les formacions polítiques, fet que li resta credibilitat i posa de manifest que l’interès d’algunes formacions és la perpetuació en el poder i no pas compartir un mateix pla de govern. SOM Espluga creu que els governs de concentració només s’han de formalitzar en moments excepcionals. A més a més, els governs de concentració els planteja la llista més votada, i no les llistes que no han guanyat les eleccions.
  6. SOM Espluga creu que la unitat no cal que passi per un govern de concentració, sinó que ha de passar per una acció compartida entre govern i oposició pel que fa als projectes que es duran a terme des de l’Ajuntament, per tant, proposem que s’iniciïn les negociacions per començar a consensuar un pla de govern 2015-2019, entenent que l’estabilitat no la garanteix un repartiment ni d’alcaldies ni de regidories però sí que la garanteix compartir un programa conjunt, cosa fàcil tenint en compte que els programes electorals comparteixen molts punts.

Per tot això, SOM Espluga continua amb el seu compromís de formar un govern de canvi. Després dels esdeveniments succeïts a altres forces polítiques, entenem que aquesta opció només la garanteix un govern de SOM Espluga. Com a força guanyadora de les últimes eleccions, i entenent que la majoria de votants ha escollit opcions de canvi, SOM Espluga se sent suficientment legitimada, reforçada i recolzada per plantejar i formar un govern fort amb els seus cinc regidors i regidores, un govern que haurà d’establir ponts de diàleg amb l’oposició per tal de tirar endavant projectes que s’hauran de consensuar i compartir.

SOM Espluga – AM
L’Espluga de Francolí, dilluns 8 de juny de 2015

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s