Som Espluga creu que “cal fer un canvi a l’Espluga i nosaltres el podem fer”

El programa electoral de Som Espluga conté més de 130 propostes estructurades en els apartats de democràcia, drets socials, patrimoni, economia, territori i independència

SOM_2890_2

L’agrupació d’esquerres de l’Espluga de Francolí, Som Espluga, va presentar el passat dijous dia 14 el seu programa electoral en un acte obert a tothom a la Sala Folch i Torres del Casalet. L’acte va comptar amb la intervenció dels sis primers membres de la candidatura que van ser els encarregats d’exposar els punts més destacats dels diversos blocs del programa electoral de Som Espluga. En iniciar aquest acte es va donar a conèixer la formació i professió dels membres de la candidatura i també les entitats en les quals estan implicats.

El programa electoral de Som Espluga es divideix en els següents apartats: democràcia, drets socials, patrimoni, economia, territori i independència. Cada un d’aquests àmbits es divideix en diversos subapartats per tal d’estructurar les més de 130 propostes que conté el programa. Els 47 membres que formen part de la candidatura i del grup de treball de Som Espluga han estat treballant durant les últimes setmanes per tal de proposar un programa complert i adaptat a les necessitats de l’Espluga.

En l’àmbit econòmic la número 6 de Som Espluga, Anna March, va exposar la proposta d’elaborar els pressupostos de manera participativa i estudiar els costos dels serveis municipals per adequar les taxes als costos reals. Pel que fa al comerç, Som Espluga proposa, entre altres iniciatives, impulsar un estudi per saber en quina situació es troba el comerç local i l’establiment de mecanismes per facilitar la implantació de noves botigues.

La número 5 de la llista, Laura Ruiz de Porras, va parlar de les propostes d’educació, sanitat i inclusió social. Som Espluga proposa solucionar els problemes amb la Llar d’Infants Municipal i recolzar els centres formatius del municipi. La formació també es planteja millorar l’oferta d’ensenyament post-obligatori a la població, entre altres propostes. Pel que fa a sanitat, Som Espluga proposa rehabilitar i utilitzar la planta superior del Centre d’Atenció Primària espluguí. En l’àmbit d’inclusió social, es presentaven a l’acte una desena de propostes entre les quals en destaca l’aposta per un projecte d’horts socials.

Xavier Rossell, el número 4 de Som Espluga, va destacar el compromís ferm d’aquesta formació amb el procés sobiranista català. Rossell va recordar que Som Espluga ha sumat els punts que l’ANC proposa al seu programa electoral per tal de treballar activament des del municipi per assolir la independència.

La número 3 de Som Espluga, Aida Morgades, va fer referència a la importància de tenir una planificació cultural anual i també va proposar millorar l’estat de l’arxiu històric de l’Espluga. En l’àmbit turístic, Som Espluga proposa crear un patronat de turisme per a potenciar el turisme de manera global, amb capacitat de resposta davant les demandes actuals. La formació també aposta per la creació d’un centre turístico-esportiu i d’interpretació del riu Francolí.

Pel que fa als esports, el programa de la formació d’esquerres de l’Espluga conté la proposta de crear un Consell de l’Esport i també es compromet a adequar les instal·lacions esportives. L’impuls del projecte “l’Espluga amb bici” per promocionar l’ús de la bicicleta a la població és una altres iniciatives exposades. En relació a les entitats. Aida Morgades va expressar que “es parla poc amb les entitats” i que Som Espluga es compromet a millorar la comunicació entre el consistori i les entitats a través de trobades periòdiques.

Josep Maria Vidal, el número 2 de Som Espluga, es va mostrar crític amb la manca de planificació urbana que té actualment l’Ajuntament de l’Espluga. També va fer referència a la importància de solucionar el problema de la manca d’habitatges i de millorar la xarxa de transport públic en coordinació amb altres ajuntaments de la província. Som Espluga també proposa una revisió de les polítiques per a la rehabilitació i adequació de la xarxa de camins.

Finalment, el cap de llista de Som Espluga, Jordi Miró va tancar l’acte destacant que la formació vol incentivar la participació ciutadana als plens i impulsar la redacció del Reglament de Participació Ciutadana. Miró va fer referència a la decisió d’establir blocs electorals a l’Espluga FM Ràdio exposant que l’emissora havia proposat no seguir el minutatge dels blocs però “CiU hi va estar en contra mentre al Parlament estan promovent una llei contrària a això”. Finalment, Miró va posar èmfasi en la capacitat de l’equip de Som Espluga perquè “cal fer un canvi a l’Espluga, cal fer un canvi d’estil i nosaltres el podem fer”.

EMP_2971

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s