Els candidats i les candidates de Som Espluga es comprometen a no estar més de vuit anys ocupant el mateix càrrec de govern

Som Espluga fa públic el seu Codi Ètic on exposa els principis bàsics de la formació

Som Espluga, la suma de les esquerres espluguines, ha fet públic el Codi Ètic de la formació. Es tracta d’un document que conté els principis bàsics del projecte de Som Espluga. El Codi Ètic recull molts dels principis no escrits observats per diferents projectes de la tradició democràtica d’esquerres i sobiranista, com a codi de conducta per  a les persones que formen part de la llista electoral i els càrrecs institucionals i orgànics, així com els càrrecs de lliure designació.

2015.05.05 Codi ètic

El document recull tot un seguit de compromisos concrets per aprofundir en la regeneració democràtica municipal i posa, com a exemple, que “es revisaran i es faran públics els conceptes i imports de les retribucions dels càrrecs electes, i es donarà a conèixer l’activitat realitzada que es derivi de l’exercici de cada càrrec, com a mecanisme de transparència i control”. Així mateix, un dels punts més destacats és el que afirma que “cap persona ocuparà el mateix càrrec dins del govern durant més de vuit anys consecutius”.

El document està dividit en diversos apartats, el primer tracta les relacions, les conductes i la participació dels integrants de Som Espluga. El Codi Ètic de la formació també fa referència a la relació entre Som Espluga i els mitjans de comunicació, també tracta sobre les responsabilitats executives en el sí de les institucions i sobre les mesures amb l’administració de justícia.

Som Espluga exposa en el seu Codi Ètic que “assumeix el compromís de ser un projecte polític progressista, plural, independentista, no dogmàtic, defensor dels drets humans i de la cultura de la pau en tots els àmbits de la societat”. També afegeix que “SOM Espluga vol contribuir de manera activa per construir una nova política d’aprofundiment democràtic, transparència informativa de la gestió pública i participació activa de la societat en el control de les decisions i de les tasques de govern”.

Llegiu el codi ètic: https://somespluga.cat/codi-etic/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s