SOM Espluga presenta el manifest de suport a la seva candidatura.

El text, inicialment signat per les 21 persones candidates de la formació, està obert a noves adhesions.
Sense nom


La candidatura SOM Espluga, ha publicat avui a la seva pàgina web el “Manifest de suport a SOM Espluga” amb la signatura de les vint-i-una persones que integren aquesta candidatura de cara a les pròximes eleccions municipals.

El text diu que les pròximes eleccions municipals “han de comportar un canvi en les relacions que la ciutadania estableixi amb les nostres institucions i les persones que les governen. […] Per tant, és una oportunitat que no es pot deixar escapar i nosaltres volem afavorir aquest canvi el màxim possible”. El manifest també exposa que a banda del descontentament vers la política a nivell general, “a l’Espluga de Francolí, tenim una desafecció addicional: el distanciament entre la població i el seu consistori”. El text fa una defensa de les noves maneres de fer política com a forma de vèncer la distància entre institucions i ciutadans i, així, caminar cap a una democràcia real i directa. També deixa clar que “cal que tothom es senti representat en el nou consistori, independentment del seu origen”. El manifest també aposta per “recolzar tots els instruments democràtics que ens portin cap a la Independència de Catalunya.”

SOM Espluga posa en marxa una recollida de signatures perquè tothom pugui donar suport al manifest. Està previst que durant el migdia de la Diada de Sant Jordi i els matins dels divendres de mercat, tothom que ho vulgui, pugui atansar-se a la parada participativa de la formació política per donar suport a la candidatura tot signant el manifest. També es podran aportar idees i suggeriments per al programa electoral que SOM Espluga està elaborant. A més a més, també es pot signar el manifest omplint un formulari d’adhesió virtual que es pot trobar a la pàgina web http://www.somespluga.cat.

Abans d’encetar la campanya electoral, SOM Espluga donarà a conèixer en un acte públic els suports que, fins a la data, hagi recollit.

El contingut íntegre del manifest és el següent:

Manifest de suport a SOM Espluga
Les properes eleccions municipals del 24 de maig han de comportar un canvi en les relacions que la ciutadania estableixi amb les nostres institucions i les persones que les governen. La realitat actual del país ens demana noves maneres de fer política: més obertes, més transparents i més col·laboratives. Per tant, és una oportunitat que no es pot deixar escapar i nosaltres volem afavorir aquest canvi el màxim possible.

En els darrers anys, la desvinculació de la ciutadania amb els afers municipals ha estat cada vegada més evident. La desconfiança en les persones que ens representen i el desprestigi cada vegada més generalitzat són trets característics del moment polític actual. A l’Espluga de Francolí, tenim una desafecció addicional: el distanciament entre la població i el seu consistori.

Cal regeneració política, és a dir, facilitar l’entrada de noves persones amb altres maneres de fer política en l’àmbit municipal, tot impulsant noves fórmules de participació per a engrescar el poble en un moment tan decisiu. Les noves tecnologies i les millores en els diversos canals de comunicació són eines molt útils per a fer més transparent la gestió i facilitar la democràcia real i directa.

Es necessita contrarestar la crisi econòmica i els efectes de polítiques d’austeritat amb la defensa decidida dels drets socials. Tenim clar que els ajuntaments són les  institucions públiques més properes, aquelles que han de donar la primera resposta a les inquietuds de la ciutadania.

Cal que tothom es senti representat en el nou consistori, independentment del seu origen. Així mateix, s’ha de vetllar per la pluralitat del teixit social espluguí, un valor que cal preservar.

Tot això, sumat a una inequívoca defensa de la realitat nacional del país i amb el compromís explícit, sense ambigüitats, de recolzar tots els instruments democràtics que ens portin cap a la Independència de Catalunya.

Creiem que aquestes qualitats les defensen les persones i les idees que conformen la candidatura i el projecte de SOM Espluga, agrupació a la qual donem tot el nostre suport signant aquest manifest.

L’Espluga de Francolí, abril de 2015

SIGNA EL MANIFEST A: https://somespluga.cat/manifest/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s